Dalić razmješta lutke, igrači opušteni, a oko njih - roboti

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija čeka subotu i prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Igrači Zlatka Dalića izgledaju kao da bi odmah istrčali na kultni Olympiastadion u Berlinu, ali za to će još morati pričekati. Na današnjem treningu u Neuruppinu prvi put bilo je svih 26 igrača.

I dok su se Gvardiol, Perišić, Kovačić i Pašalić zagrijavali držeći loptu što dulje u zraku, Zlatko Dalić je pedantno po travnjaku razmještao lutke, "lažne" igrače, koji se koriste na treninzima. Malo bi zastao, pogledao oko sebe pa jednu premjestio 20-ak centimetara na drugo mjesto. Pazi se na svaki detalj.

Roboti operiraju po travnjacima

A na svaki detalj na susjednom terenu pazi, vjerovali ili ne, robot. Naime, lokalni MSV Neuruppin ima uvjete kakve nema većina hrvatskih prvoligaša. Klub, koji je lani ispao u šestu ligu, ima fantastičan travnjak, na kojem trenira hrvatska reprezentacija.

Uz to ima i dva pomoćna terena, jedan s umjetnom travom, i malog robota, koji kosi travu i crta linije po terenu. Ljudi samo puste uređaj da baulja po travnjaku, on sve pokosi na milimetar vođen GPS-om, a kad treba, nacrta i linije.

No, ni robot nije pomogao Neuruppinu da se uspije vratiti u petu ligu. Kolo prije kraja su treći na tablici bez ikakve šanse za prvo mjesto, a najbolje od svega je da im sezona još nije završila. Istog dana kad Hrvatska bude igrala sa Španjolskom u Berlinu, Neuruppin će na svojem Volksparkstadionu ugostiti Einheit Bernau.

Glavna zvijezda kluba je Jose Raimundo Silva Magalhaes, 38-godišnji brazilski napadač, koji je ove sezone zabio 19 golova, a došao je ljetos baš iz berlinske Croatije. Drugi strijelac momčadi je Pedro Vitor Cruz Magalhaes, 24-godišnji veznjak, koji je zabio devet golova i logično je za pretpostaviti da je u nekom srodstvu s Joseom Raimundom.

Nevjerojatni vremenski uvjeti

U Brandernburgligi, u kojoj pada 3.9 golova po utakmici, očekuje se golijada u zadnjem kolu, a jedino što može Magelhaesima i ostalima pokvariti zabavu je vrijeme. Na njega ne mogu računati ni Dalić i njegovi igrači. Neuruppin je san snova teoretičara zavjere, koji bi da ovdje žive bili uvjereni da netko specijalnim uređajima zaista upravlja klimom i vremenskim uvjetima.

Nevjerojatno je kako se u ovom gradiću u sat vremena pet puta promijeni vrijeme. Prvo je oblačno, pa sunčano, pa dok sija sunce - pljušti, pa se onda naoblači, ali kiša stane, pa je opet sunčano, pa kiša. Kažu kolege da je tako već danima.

No, bit će sunca u Neuruppinu ako Hrvatska izvuče dobar rezultat protiv Španjolaca u subotu u Berlinu. Svi su na broju, još je važnije da su svi zdravi i oni su glavna tema u ovom njemačkom gradu. I jedna korner zastavica.

Störung durch Dummheit und Diebstahl Das Öffentliche Training der Kroatischen Nationalmannschaft liegt hinter uns und...

Posted by MSV 1919 Neuruppin, Abt. Fußball on Tuesday 11 June 2024

Naime, MSV Neuruppin je na Facebooku objavio da traži lopova koji je na otvorenom treningu reprezentacije u ponedjeljak ukrao ni manje ni više nego korner zastavicu. Nije problem, kažu, u zastavici, nego u činjenici da ju je netko odlučio ukrasti pa apeliraju na građane, ali i fotografe da otkriju drznika...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.