HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić riješio obje dileme uoči utakmice u kojoj Hrvatska mora pobijediti

Foto: EPA-EFE/Index

ZLATKO DALIĆ večeras je prvi put vodio trening s kompletnim rosterom budući da se reprezentaciji priključio europski prvak Dejan Lovren.

Nakon finala Lige prvaka i slavlja u Liverpoolu standardni stoper stavio se na raspolaganje izborniku koji je za ovu akciju ostao bez desetorice igrača na koje je u svom mandatu do sada često računao.

Daliću fali deset igrača

>>> Dalić: Mi više izbora nemamo

>>> Dalić: Htjeli smo izbjeći Tunis, ali UEFA nas je natjerala

Za Wales u subotu u Osijeku (Gradski vrt, od 15 sati) kod Dalića postoje dvije dileme koje je, čini se, već dobrim dijelom riješio. Jedna je ona na golmanskoj poziciji, druga u veznom redu.

Za ovu akciju nema prvotimaca Strinića/Pivarića, Rakitića i Rebića, a nedostaju još Rog, Bradarić, Vlašić, Pjaca i Mitrović.

Nezgodan termin

Otežavajuća okolnost je što se utakmica igra u neuobičajenom terminu od 15 sati. Meteorolozi najavljuju ugodnih 29 Celzijevih stupnjeva, a osječki stadion je danas i službeno rasprodan. Hrvatsku bi trebalo bodriti više od 17 i pol tisuća navijača.

"Znam da nije dobar termin za ovu utakmicu jer su igrači u glavama već na odmoru, ali ja sam im rekao i ponovit ću im: meni treba 15 spremnih i zdravih igrača koji mogu dati sve od sebe u toj utakmici, podrediti se kolektivu i biti pravi", objasnio je Dalić.

Hrvatska će u odnosu na poraz u Budimpešti krenuti s novim golmanom. Dinamov Dominik Livaković preuzet će jedinicu od Lovre Kalinića koji se nakon ozljede nije uspio vratiti u formu.

POTENCIJALNI SASTAV ZA WALES:

Livaković; Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić; Brozović, Kovačić, Modrić; Brekalo, Perišić, Kramarić

Promjena na golu

Njegova Aston Villa izborila je povratak u Premiership kroz doigravanje, međutim planirani nasljednik Danijela Subašića bio je rezerva Jacku Steeru do kraja sezone.

Iza Livakovića je pak sjajna sezona u dresu Modrih koji su nakon gotovo pola stoljeća prezimili u Europi.

Na poziciji lijevog beka ostaje Borna Barišić, na desnu stranu ide Tin Jedvaj, a stoperski dvojac je onaj ruski, naš najbolji - Dejan Lovren i Domagoj Vida.

Borba za Rakitićevo mjesto

U formaciji 4-3-3 Modrić će, kao i dosad kod Dalića, igrati nešto isturenije, a iza njega siguran je Marcelo Brozović.

Dalić mora odlučiti tko će na mjesto Ivana Rakitića. Dilema je između Matea Kovačića i Marija Pašalića, no čini se da je Chelseajev prvotimac i osvajač Europa lige nešto bliži udarnoj postavi.

>>> Hajdukovac u reprezentaciji: "Neću vršiti pritisak na Dalića"

"Vidjet ćemo, ne želim svojim izjavama davati dodatan pritisak na izbornika, neka on sam odluči. U veznom redu smo uvijek imali kvalitetu i s obzirom na izostanke, svakako nas ima za utakmicu", rekao je danas u Rijeci Atalantin veznjak.

Brekalo blizu početne postave

Izostankom Rebića otvara se mjesto Josipu Brekalu koji se ovog proljeća u Wolfsburgu također nije pretjerano naigrao, zbog promjene formacije u klubu.

On bi trebao biti na desnoj strani, naravno, daleko ofenzivnije nego protiv Azerbajdžana kada je igrao desnog beka.

Lijevo je nezamjenjiv Ivan Perišić, a u napadu ostaje Andrej Kramarić.

Imperativ pobjede

Unatoč brojnim izostancima, Dalić je bio jasan.

"Jako je teška situacija, kada pogledate momčad s SP-a i ovu koja će istrčati protiv Walesa ima samo nekoliko istih igrača. Ta činjenica nam zaista otežava situaciju i teško je sastaviti momčad, ali zato sam ja tu da procijenim tko će u datom trenutku najbolje reagirati."

Hrvatska poslije dva kola kvalifikacija za Euro 2020. ima pobjedu i poraz.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.