Dalić: Suđenje je lakrdija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA je u 3. kolu skupine F Svjetskog prvenstva odigrala 0:0 s Belgijom i prošla kao drugoplasirana iz skupine u osminu finala. U drugoj utakmici Maroko je pobijedio Kanadu 2:1 i osvojio prvo mjesto u skupini. Nakon utakmice je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić kritizirao suđenje, odnosno nedosuđeni penal za Hrvatsku u 16. minuti.

Sudac Martin Taylor dosudio je penal za Hrvatsku nakon što je Carrasco nagazio Kramarića u šesnaestercu. Penal je bio čist, ali se javio VAR. Utvrđeno je zaleđe Lovrena na početku akcije, Taylor je išao pogledati snimku da utvrdi je li Lovren utjecao na igru i, nakon što je utvrdio da jest, promijenio je odluku. Lovren je u ofsajdu bio doslovno par milimetara.

"Ne komentiram suđenje, ali ovo što sam za sada vidio je lakrdija. Kakvi se penali sude, kakvi se ne sude. Kako se povlače crte, kako kome paše. Sramota je da se poništio penal za Hrvatsku, zaslužujemo više poštovanja s terminom utakmice. To nas nije pokolebalo, imali smo sreće, ali smo je zaslužili", rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Pohvalio je svoje igrače

"Bilo bi sebično da izdvajam pojedince, svi su sve dali od sebe. Imali smo situacije gdje Perišić i Modrić spašavaju gol. Gvardiol je po meni najbolji stoper na svijetu. S 20 godina da igra ovako... Nekoliko je puta iznio loptu s takvom lakoćom i elegancijom.

Jakić je imao ozljedu na treningu, danas nije bio u konkurenciji. Nadam se da će sa svima sve biti OK, da će biti spremni za osminu. Mislim da je Belgija izgubila sjajnog stručnjaka. Žao mi je što je podnio ostavku. Moj je projekt Euro 2024. i finale Lige nacija. Kada završim te projekte, onda ću razmišljati kako dalje", rekao je Dalić na konferenciji za medije.