Dambrauskas radi sjajan posao u Grčkoj. Potpuno je zaokrenuo posrnuli klub

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

OFI KRETA, grčki klub koji s klupe vodi bivši trener Hajduka Valdasa Dambrauskas, ostvario je danas novu pobjedu. U 24. kolu grčke Superlige slavili su u gostima kod Ionikosa 2:0. Gosti su poveli u 83. minuti pogotkom Jona Torala iz penala, a konačni rezultat je postavio isti igrač u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon otkaza u Splitu, Dambrauskasa se jedno vrijeme povezivalo s engleskim drugoligašem Middlesbroughom, ali na kraju je preuzeo posrnulog grčkog prvoligaša OFI iz Halikarnasa na otoku Kreti. Dambrauskas je na klupu stigao uoči 10. kola, a OFI je do tada bio osvojio samo 6 bodova uz 23 primljena gola i već je bio ispao iz kupa.

Prve tri utakmice bile su teške. Osvojen je samo jedan bod, zabijen jedan gol, a primljeno ih je šest. Tada se počeo događati zaokret. Nakon prve tri utakmice, u idućih 12 kola OFI je upisao samo 3 poraza i primio 9 golova. Trenutno su na 9. mjestu tablice s 12 bodova od zone ispadanja. U elitnom rangu grčkog nogometa na kraju sezone osam klubova od 7. do 14. mjesta razigrava za ostanak.