Dan iz snova ruskog junaka: Na otvaranju SP-a postavio tri rekorda i postao meta Barce i Juvea

Foto; EPA / Peter Powell

ALEKSANDR GOLOVIN prije dva tjedna napunio je 22 godine, ali zauvijek će pamtiti 14. lipnja 2018. Naime, na otvaranju SP-a bio je ključni igrač pobjede Rusije nad Saudijskom Arabijom (5:0) s dvije sjajne asistencije i još ljepšim golom iz slobodnjaka.

Time što je besprijekorno pogodio glave Gazinskija i Dzjube, pa na kraju s 18 metara zabio iz slobodnjaka u gol Saudijaca, postavio je tri rekorda SP-a. Postao je prvi nogometaš u povijesti SSSR-a i njegove nasljednice Rusije koji je na SP-u postigao gol iz slobodnog udarca. 

Osim toga, postao je prvi nogometaš u povijesti SP-a koji je na prvoj utakmici zabio iz slobodnjaka te prvi koji je dao gol i imao dvije asistencije. 

Nakon ovakve predstave na otvaranju SP-a, pa makar protiv nižerazredne Saudijske Arabije, Golovin je postao svjetski hit igrač.

Premda bi točnije bilo reći da je to "ostao". Jer odlični ofenzivni veznjak moskovskog CSKA-a nije do sada nepoznati igrač koji je bljesnuo na SP-u. Tijekom prošle sezone u europskim kupovima zabijao je i namještao golove protiv Manchester Uniteda, Arsenala i Lyona. 

Robert Fernandez i Urbano Ortega, zaduženi za skautiranje u Barceloni, označili su ga kao metu. Ali prema španjolskim medijima, Juventus je u prednosti. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.