ZANIMLJIVOSTI

Dan nakon šokantnog ispadanja Jokić potrošio preko milijun kuna na omiljeni hobi

Foto: EPA-EFE

IAKO je bila prvi favorit turnira, Srbija je ispala s Eurobasketa. U osmini finala Italija je napravila iznenađenje i pobijedila je velikog favorita s 94:86. Italija je tako u samo godinu dana dva puta šokirala Srbiju. Najprije ju je lani u Beogradu izbacila s Igara u Tokiju, a sad ju je poslala kući već nakon prve stepenice nokaut-faze.

Bio je to veliki šok za susjednu zemlju, koja je na turnir stigla s dvije najvrjednije individualne nagrade u svijetu košarke. Vasilije Micić je uzeo MVP nagradu završnice u Euroligi, a Nikola Jokić je istu titulu ponio u najboljoj ligi svijeta, NBA-u, i to drugi put zaredom.

Prema napisima iz srpskih medija, Jokić se već oporavlja od šokantnog poraza, i to tako da se bavi svojim najvećim hobijem - konjima. U ponedjeljak i utorak održana je aukcija konja za utrke, a u njoj je sudjelovao i Jokić.

Kupio je čak tri konja. Konja po imenu Fatou di Poggio kupio je za 42.000 eura, konja Follia Vinda za 47.000, a najskuplji je bio Farid Mil, koji ga je koštao 54.000 eura. Ukupno je za ta tri konja izdvojio 143 tisuće eura, što je malo više od milijun kuna. S obzirom na to da je potpisao ugovor vrijedan 264 milijuna dolara s Denver Nuggetsima, ovo ne predstavlja veliki trošak za sjajnog centra.