SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danas na rukometnom SP-u: Kreće vječni Lazarov, Srbi protiv izravnog konkurenta

Foto: EPA-EFE

DRUGI je dan 26. Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj, a osim što će hrvatski reprezentativci otvoriti svoj nastup na velikom natjecanju protiv Islanda u Munchenu od 18 sati, danas nas čeka još devet utakmica.

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

Kreće nezaustavljivi Lazarov

U 15:30 na rasporedu su dvije utakmice. Angola i Katar otvaraju natjecanje u skupini D u Kopenhagenu, ali hrvatskim navijačima svakako će biti zanimljiviji susret Japana i Makedonije, dvije momčadi koje dijele skupinu s Hrvatskom. Makedonija je veliki favorit u ovom dvoboju, a predvodi ih neuništivi Kiril Lazarov koji i dalje igra vrhunski rukomet s 38 godina. 

Čudesni Makedonac drži rekord najboljeg strijelca svjetskog prvenstva, a ostvario je to u Hrvatskoj 2009. godine kad je natjecanje završio s čak 92 zabijena gola. Lazarov drži rekord i najboljeg strijelca europskog 
prvenstva, jer je prije šest godina zabio 62 gola u sedam utakmica.

Desni vanjski makedonske reprezentacije 2015. godine je postao prvi rukometaš koji je zabio više od 1000 golova u Ligi prvaka.

Mađari i Srbi

Od 18 sati igraju se četiri utakmice, a osim Hrvatske, najzanimljivije će biti vidjeti kako će natjecanje otvoriti susjedi Mađarska i Srbija. Mađari u Kopenhagenu igraju protiv Argentine, očekuje se njihova lagana pobjeda protiv jednog od autsajdera prvenstva, dok Srbi u skupini A u Berlinu otvaraju protiv Rusije.

S obzirom na to da se uz njih u skupini još nalaze Njemačka i Francuska, a samo tri najbolje ekipe idu u drugi krug, ova utakmica je ključna ako žele imati šansu za prolazak. Doduše, Rusi su favoriti. 

Osim ove dvije utakmice, u 18 sati još igraju Saudijska Arabija i Austrija.

Francuzi, Šveđani i Norvežani po lagane pobjede

Dan se završava s četiri utakmice u 20:30. Bahrein i Španjolska, još jedni protivnici Hrvatske odmjerit će snage u skupini B u Munchenu.

Osim njih igraju jake reprezentacije kao što su Francuska, Švedska i Norveška. Francuzi otvaraju s Brazilom, Šveđani s Egiptom, dok Norvežani igraju protiv Tunisa. Očekuju se njihove lagane pobjede.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Rezultati by SofaScore

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.