Danas se vraća HNL. Ima li Hajduk šanse u utrci s Dinamom?

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

ODGOĐENOM utakmicom 17. kola SuperSport HNL-a između Gorice i Varaždina danas od 15 sati se vraća HNL. Prvoligaši su pauzirali više od dva mjeseca zbog Svjetskog prvenstva i zimske stanke, a zadnjih tri, četiri tjedna bili su na pripremama i pokušavali su nadomjestiti igrače koji su im otišli.

U najboljoj poziciji za nastavak prvenstva je Dinamo koji na prvome mjestu ima šest bodova više i utakmicu manje od Hajduka koji jedini ima kakvu-takvu šansu uhvatiti branitelja naslova do kraja sezone. Dinamo i Hajduk odigrat će još dva derbija. Prvi u 23. kolu 25. veljače na Maksimiru, a drugi šest kola prije kraja na Poljudu 29. travnja.

Parovi 18. kola HNL-a:

Istra - Slaven, petak, 17:00

Rijeka - Osijek, subota, 15:00

Dinamo - Gorica, subota, 17:00

Hajduk - Šibenik, nedjelja, 15:00

Varaždin - Lokomotiva, nedjelja, 17:10

Dinamo je u zimskom prijelaznom roku, koji za HNL klubove traje do 15. veljače, ostao bez Mislava Oršića kojeg je prodao Southamptonu i Ante Čačić je čitave pripreme tražio rješenje kojim bi nadomjestio njegov odlazak dok klub trese negledljiva borba za prevlast između Mamićevog i Antolićevoga klana.

Hajduk je ove zime prodao Biuka, Ljubičića i Vukovića, a u Splitu se uz pripreme zabavljaju golemim brojem učlanjenih navijača zbog kojih je Hajduk čak i proširio kapacitet Poljuda za nekoliko stotina mjesta.

Iza njih je Osijek kojemu je FIFA blokirala ulazne transfere i koji je prodao Laszla Kleinheislera i Diona Drenu Belju. Osječani će imati jako težak zadatak sačuvati treće mjesto koje vodi u Europu, a prvi iza njih je Slaven koji zaostaje četiri boda.

Gorica se pojačala za borbu za ostanak

Zanimljiva će biti i borba za ostanak. Glavni kandidat za ispadanje je Gorica koja zaostaje šest bodova za Šibenikom, ali već danas može prepoloviti taj zaostatak ako pobijedi Varaždin. Gorica je za nastavak sezone dovela tri nova igrača među kojima je i bivši PSV-ov napadač Tim Matavž i u Velikoj Gorici vjeruju da se mogu spasiti od ispadanja.

Podsjetimo, prvak Hrvatske ide u 2. pretkolo Lige prvaka, drugoplasirani i trećeplasirani u 2., a pobjednik SuperSport Kupa u 3. pretkolo Konferencijske lige. Iz HNL-a ispada samo posljednjeplasirana momčad.