Danci: Hvala ti, Mathiase Gidselu

Foto: Profimedia

MATHIAS GIDSEL najčešće je spominjano ime nakon utakmice Hrvatske i Danske na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Kolumnu o njemu za TV2 Sport napisao je Daniel Svensson osvrnuvši se u njoj i na grubi prekršaj Domagoja Duvnjaka na danskom reprezentativcu.

"Buka 10.420 ljudi u istom je trenutku postala glasnija i tiša. Uobičajeno bi svaki prekid bacio DJ-a u ekstazu, ali teški bas ritmovi su nestali", započinje Svensson svoj tekst u kojem zahvaljuje Gidselu na odigranoj utakmici i definira ga kao junaka susreta.

"Paralizirajući osjećaj u grlu"

Nastavlja pišući o ubrzanom radu srca, shvaćanju i prihvaćanju boli kako bi zrak mogao pronaći svoj put do pluća te o "gotovo paralizirajućem osjećaju u grlu nakon nečega što je bilo poput udarca maljem u grkljan".

"Ne mogu a da ne zamislim kako je bilo igrati u danskom dresu s brojem 19 u četvrtak navečer u Malmö Areni. Mathias Gidsel je znao da će Hrvatska igrati obranu 3:2:1, a posebice da će ga svjetska zvijezda Domagoj Duvnjak pokušati poljubiti. Pokušao je to i ranije, ali ono jučer bilo je nešto posebno", dodaje.

"Duvnjakova stisnuta šaka..."

Rukometni stručnjak u svojoj kolumni navodi da se već od samog starta utakmice vidjelo kako će Hrvatska izgledati u obrani te da je tako izgleda cijelu utakmicu. Potom piše da je "Duvnjakova stisnuta šaka prešla preko danskog grla" te se okreće Gidselu.

Kroz tekst mu je zahvalio nekoliko puta, među ostalim i jer je "ustajao ponovno i ponovno, ulazio u duele, ne da bi dobivao još batina, već da se izbori za svoje pravo da igra rukomet na svoj šarmantan način, a ne da se plaši".

"Stvaranje umjetnosti katkad boli, a ono jučer bilo je jedinstveno na svaki zamisliv način. Meč protiv Hrvatske bio je remek-djelo u ostajanju vjernim svom identitetu. U smislu čovjeka i igrača", zaključuje Svensson uz još jedno "hvala ti, Mathiase Gidselu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.