UFC

Daniel Cormier: Protiv Miočića sam prošli put zabrljao na mnoge načine. Sad neću

Foto: Getty Images

UFC 251 je već arhiviran, a UFC-ov izlet na Fight Island pri kraju, pa se pažnja počinje usmjeravati na UFC 252, sljedeći veliki event. Iako će do tada biti i drugih priredbi, UFC 252 bi trebao biti središnji događaj ovog ljeta koji će 15. kolovoza predvoditi dobra stara trilogijska borba teškaša između prvaka Stipe Miočića i bivšeg prvaka Daniela Cormiera, piše mmafighting.com.

U njihovom prvom meču tadašnji teškaški prvak Cormier iznenadio je Miočića i nokautirao ga u prvoj rundi te tako postao tek drugi borac u UFC-ovoj povijesti koji je istodobno držao pojaseve u dvije težinske kategorije. U revanšu godinu dana kasnije Miočić je nakon slabog početka zaustavio Cormiera u četvrtoj rundi i vratio naslov. Za manje od mjesec dana dvojica muškaraca ponovno će se suprotstaviti, a Cormier kaže kako je ovaj meč jedino na što trenutačno misli.

"Žudim za pobjedom. Mislim da je ovaj put to izraženije zato što sam u prošlom meču zabrljao. I to na mnoge načine. Pažnju su mi odvlačile druge stvari koje su se događale u mom životu, bio sam fokusiran na treniranje drugih i sve ostalo i zato sam zabrljao. Nisam bio dovoljno spreman i umorio sam se. Mogu to priznati. Umorio sam se. Na kraju me dobro udarao u tijelo i glavu, a ja nisam reagirao zato što moje tijelo zbog umora nije moglo reagirati. Neću dopustiti da se to dogodi ponovno. Ako ikako pronađe način da me pogodi, moram uzvratiti kao što sam uvijek činio u životu. Posljednji put to nisam učinio i to me prati svakog dana", rekao je Cormier za ESPN i dodao:

Embed from Getty Images

"Ne volim ostati sam sa svojim mislima. Zato ljudi primjećuju da je netko uvijek oko mene. Ako previše vremena provodim sa svojim mislima, počinjem misliti na stvari koje nisam učinio i zbog kojih sam prošli put izgubio".

Prošli put Miočić je Cormiera pobijedio udarcima u tijelo. Cormier je dominirao u prvoj rundi i osvojio i drugu rundu, ali u trećoj dionici je tada bivši prvak pokazao što čini šampiona, prilagodio se Cormieru i počeo ciljati njegovo tijelo snažnim krošeima, što je naposljetku dovelo do njegove pobjede u četvrtoj rundi. Ta prilagodba je dobro funkcionirala protiv Cormiera, koji kaže da se u kavezu protiv Miočića osjećao previše udobno nakon tako ranog uspjeha.

"Bio sam previše opušten jer sam osjećao da sam bolji. I sad vjerujem da sam bolji, a to se potvrdilo i u prvoj rundi kad je pogađao gotovo svaki moj udarac. Mislim da sam pogodio 70 posto svojih udaraca. Jedva da sam koji put promašio, a izgubio sam zbog loše kombinacije. I stalno o tome razmišljam. To je loše", rekao je Cormier.

Zanimljivo je zaviriti u Cormierov um dok se priprema ne samo za borbu za teškaški naslov nego i za posljednju borbu karijere. Nakon eventa UFC 252, bilo da pobijedi, izgubi ili meč završi neodlučeno, Cormier će napustiti ovaj sport. Za njega je to najvažniji dio ove trilogije, ne vratiti titulu, već pružiti najbolju predstavu u skladu sa svojim mogućnostima u posljednjem meču.

Embed from Getty Images

"Želim napraviti ono što se od mene očekuje. Ako to znači pobjedu, onda neka bude pobjeda. Ali želim pružiti najbolje od sebe. S obzirom na to o kome se radi, Miočić ima šansu pobijediti. Bio bih glup kad bih pomislio da čovjek koji je postigao ono što je on postigao ne može pobijediti u meču. Ali ako pobijedi, želim da pobijedi najbolju verziju mene", objasnio je Cormier i nastavio:

"Ako pobijedi u toj borbi, želim da pobijedi najbolju verziju Daniela Cormiera, a ne nekog tipa koji je prije manje od godinu dana operirao leđa, koji nije u najboljoj tjelesnoj kondiciji i koji ne može trenirati na pravoj razini. To je sve što želim. Želim biti u mogućnosti dosegnuti svoj potencijal, a osjećam da je moj potencijal pobijediti u tom meču."

UFC 252 održat će se 15. kolovoza u UFC APEX-u u Las Vegasu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.