Danska protiv Japana za prolazak, hoće li se Italija opet provući?

NA SVJETSKOM PRVENSTVU u JAR-u danas ćemo saznati putnike u osminu finala iz skupina E i F. Utakmice iz grupe E su na rasporedu u 20.30, a one iz grupe F se igraju u 16.00.



Situacija u ovoj grupi je sljedeća: Paragvaj ima četiri boda, Italija i Novi Zeland po dva, a Slovačka jedan. Talijani prema nekim kombinacijama mogu proći i sa tri "iksa", no pobjeda ih sigurno vodi u drugi kurg. Aktualni svjetski prvaci ovo prvenstvo igraju s dosta lošijim sastavom, ne briljiraju, ali je poznato da se uvijek nekako provuku. Dobra vijest za Italiju je što joj se vraća Andrea Prilo. Dosad su ove dvije reprezentacije igrale samo jednom, a na Siciliji je slavila Italija sa 3:0.

Očekivani sastavi:

Slovačka: Muha, Pekarik, Škrtel, Čech, Durica, Weiss, Štrba, Stoch, Vittek, Hamšik, Šestak

Italija: Marchetti, Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Montolivo, De Rossi, Pirlo, Iaquinta, Di Natale, Pazzini


Paragvaj je u najlakšoj situaciji, ali može i ispasti ukoliko danas izgubi, a Italija svlada Slovačku. Novi Zeland je pokupio simpatije mnogih navijača nakon dva remija, no prolazak dalje, što bi bio neviđen pothvat, nije realan. Kod Paragvaja se vraća Johan Santana koji će na klupu, izbornik Novog Zelanda će dati povjerenje rezervnom vrataru Marku Pastonu koji je protiv Italije dobro branio.

Očekivani sastavi:

Paragvaj: Villar, Bonet, Da Silva, Veron, Morel, Vera, V. Caceres, Riveros, Santa Cruz, Valdez, Barrios

Novi Zeland: Paston, Reid, Nelsen, Vicelich, Smith, Bertos, Elliott, Lochhead, Killen, Smeltz, Fallon





U skupini E Nizozemska ima šest bodova, Japan i Nizozemska po tri, a Kamerun je bez bodova. Ključna utakmica igrat će se u Rustenburgu gdje će Danska i Japan dati drugog putnika u osminu finala. Japan je ovdje u prednosti jer mu zbog bolje gol-razlike odgovara i remi. Unatoč ne baš sjajnim igrama (izgubili su pet od posljednjih šest utakmica), Japanci su u lovu na drugo pojavljivanje u osmini finala. Ove su se dvije momčadi samo jednom susrele, bilo je to 1971. i Danska je slavila 2:1. Japanci će danas nastupiti u istom sastavu kao u prva dva susreta, dok će Danskoj nedostajati Simon Kjaer i umjesto njega će igrati Per Kroldrup. Ni napadač Nicklas Bendtner nije sasvim zdrav, no trebao bi nastupiti od prve minute.

Očekivani sastavi:


Danska: Sorense,Jacobsen, Koldrup, Agger, S. Poulsen, Jorgensen, C. Poulsen, Gronkajer, Rommedahl, Tommason, Bentner

Japan: Kawashima, Komano, Nakazawa, Tulio, Nagatomo, Matsui, Abe, Hasebe, Endo, Okubo, Honda




Nizozemci visokim porazom mogu izgubiti prvo mjesto u skupini, a remijem bi osigurali prvu poziciju bez obzira na ishod utakmice Japan - Danska. S obzirom na to da ni jedna momčad ne može ni gore ni dolje, očekuje se otvorena utakmica. Izbornik Nizozemske Bert van Marwijk ne misli mijenjati momčad, što znači da će oporavljeni Arjen Robben biti na klupi. S druge strane, nitko ne zna u kakvom će sastavu istrčati Kamerun, Rigobert Song, Aurelien Chedjou i Carlos Kameni vjerojatno neće igrati.

Očekivani sastavi:

Kamerun: Souleymanou, Mbia, Nkoulou, Bassong, Assou-Ekotto, A. Song, Eyong, Geremi, Webo, Emana, Eto'o

Nizozemska:
Stekelenburg, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Heitinga, Snijeder, De Zeeuw, Elia, Afellay, Kuyt

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.