Danski izbornik: Hrvatska nas može iznenaditi

Foto: EPA

DANSKA čeka Hrvatsku u osmini finala SP-a 1.srpnja u Nižnjem Novgorodu.

Danci su kao drugoplasirana momčad skupine C prošli u drugi krug, nakon remija s Francuskom (0:0), u utakmici u kojoj su se obje ekipe trudile da ne zabiju pogodak.

"Hrvatska je jaka momčad protiv koje moramo igrati pametno. Mogu nas iznenaditi. Gledali smo ih, jaki su. Utakmica će biti intenzivna, moramo igrati pametno", kazao je nakon utakmice danski izbornik Age Hareide.

"Moji igrači bili su vrlo disciplinirani i zadovoljni smo rezultatom 0:0. Nama je trebao remi i bilo bi glupo da smo igrali napadački protiv ekipe koja ima jedan od najboljih kontranapada na svijetu. Bila je ovo jedna od najtežih skupina na SP-u, a mi smo ostvarili naš cilj, plasman u osminu finala. Ako promislite, vidjet će te da je najbolji nogomet u ovoj skupini igrao Peru, koji nije prošao dalje", pojasnio je Danac. 

Francuski izbornik Didier Deschamps nakon susreta je kazao: "Nije to bio uzbudljiv susret jer je Danska bila zadovoljna remijem. Ni mi nismo morali preuzimati rizik jer je rezultat odgovarao i nama i njima. No, unatoč tome što je danska obrana bila dobra, imali smo nekoliko gol-šansi. Sve momčadi na SP-u su fizički dobro pripremljene, dobro organizirane i nikome nije lako. I Španjolska i Njemačka su imale probleme. Ostvarili smo cilj, otići s prvog mjesta u osminu finala, ali sada nas čekaju teži izazovi."

Veznjak Francuske N'Golo Kante smatra da će Hrvatskoj biti teško probiti Dance: "Teško je pronaći slabe strane u danskoj obrani, ali ostvarili smo ono što smo željeli, plasman u osminu finala s prvog mjesta u skupini."

Predstavljamo hrvatskog protivnika u osmini finala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.