KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Danski izbornik nakon čudesnog povratka: "Nećemo je**no izgubiti"

Foto: EPA-EFE

NEVJEROJATNU utakmicu sinoć su u Baselu odigrali Švicarska i Danska u 2. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

Švicarska je do 85. minute imala vodstvo od 3:0 i činilo se da su tri boda sigurna. Ipak, Danska je učinila nemoguće i golovima Joergensena, Gytkjaera i Dalsgaarda došla do velikog boda na gostovanju.

Nakon utakmice danski izbornik Age Hareide izjavio je da se ovakav povratak njegove ekipe nije dogodio zbog sreće.

"Čini se da je prvi gol dao ekipi vjeru i energiju. Neki govore da je ovo bila sreća, ali ja ne mislim tako. To je veliki podvig kada se vratite protiv ovako jake ekipe. To govori puno o našem karakteru", rekao je Hareide pa nastavio:

"Momčadski karakter moje ekipe je izgrađen tijekom godina. Igrali smo s gotovo istom ekipom protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Vjera u ovu momčad stvorena je u Danskoj. Odbijamo izgubiti i rekli smo na poluvremenu da nećemo jebeno izgubiti. Potom su nas dva gola šokirala, ali u nogometu to tako ide. Iz pakla u raj. Zbog ovakvih utakmica vjerojatno i dalje volim nogomet. Igrači su se podigli i sada izgledamo kao veći pobjednici od Švicarske koja je izgubila dva boda."

Ono što mora zabrinjavati 65-godišnjeg stručnjaka svakako je činjenica da je njegova ekipa bila razbijena u prvih 85 minuta ovog susreta.

"Znamo da je moglo završiti strašnim rezultatom za nas. Neugodno nam je što smo ušli u utakmicu na način na koji smo ušli. Moramo analizirati zašto se to dogodilo", završio je Hareide.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.