NBA LIGA

Dario Šarić: Uvijek sam sporo ulazio u sezonu, možda zbog reprezentacije

Foto: Screenshot

DARIO ŠARIĆ započinje svoju četvrtu NBA sezonu, u trećem klubu. Nakon malo više od dvije godine u Philadelphiji i većine prošle sezone u Minnesoti, ovog je ljeta trejdom završio u Phoenix Sunsima.

Oni su sinoć održali Media Day, a naš se reprezentativac predstavio medijima u novoj sredini.

Za njim je nikad dulje ljeto. Prošla sezona završila mu je još u travnju, a prvi put u karijeri nije imao nikakvih obveza s reprezentacijom. U Ameriku je stigao svjež i nada se da ovaj put u sezonu neće ući dizelaški kao u prve tri.

"Nadam se da će ovaj put biti drukčije. Uvijek sam sporo ulazio u sezonu, ne znam zašto. Možda zbog reprezentacije, s kojom bih bio većinu ljeta, imao po dva treninga na dan, možda je problem bio mentalni... Ali sad sam zdraviji, imao sam više vremena za rad na sebi", rekao je Šarić okupljenim novinarima u Phoenixu, a njih je zanimalo na čemu je radio.

"Na svojoj igri općenito, na šutu, pogotovo iz driblinga. Na obrani, na svim detaljima."

Većinu ljeta proveo je u Hrvatskoj, a u Phoenix je tek stigao te je podijelio prve dojmove.

"Vidim da su Sunsi ozbiljan klub, na visokoj razini, od generalnog menadžera i predsjednika nadalje, svi su pravi profesionalci. Dečki su stvarno dobri ljudi, užitak je biti dio ove grupe, ove organizacije, i jedva čekam da počnemo s pripremama, da vidim tko smo, da počnemo igrati. Imamo velik potencijal i možemo napraviti velike stvari", optimističan je Dario iako su Sunsi godinama među najlošijim klubovima lige pa iako su se pojačali, posebno MVP-jem Svjetskog prvenstva Rickyjem Rubiom, na izuzetno jakom Zapadu nitko ih ne uzima kao ozbiljne kandidate za doigravanje.

"Uvijek sam imao dobro mišljenje o Sunsima, uvijek su birali visoko na draftu i imaju velik potencijal. Booker može zabiti 50 poena kad ima svoj dan, Oubre je opasan, bilo je teško igrati protiv njih. Teško mi je govoriti o svojoj ulozi, pokušat ću se uklopiti. Ima tu odličnih igrača, Booker je kalibar All-Stara, Ayton može biti među tri najbolja centra lige."

Trenera Montyja Williamsa upoznao je u Philadelphiji, gdje je ovaj bio pomoćnik.

"Prije svega odličan je tip i odličan trener, sve ti kaže u lice, ako zakasniš, ako ne daješ sve od sebe, to je dobro. Velik je radnik i pazi na svaki detalj, ali i pušta igrače da igraju."

U Minnesoti nije bio sretan pa je uzbuđen zbog novog početka.

"Bilo mi je dobro u Minnesoti, ali htio sam više. Nemam ništa protiv nikog ondje, ali mislim da sam zaslužio više minuta na parketu", kaže Šarić.

Pitali su ga što misli da može pokazati u NBA ligi, a još nije dobio priliku.

"Volim igrati s loptom, dodavati i stvarati prilike za druge, prije sam uvijek igrao s loptom i donosio odluke na terenu."

Svaki klub u kojem je igrao u NBA ligi imao je sličan profil momčadi, mnoštvo mladića, među kojima su jedan iznimno talentirani centar (Embiid, Towns, pa sad Ayton) i jedan eksplozivni vanjski igrač (Simmons, Wiggins, pa sad Booker). Ali najbolja stvar za Šarića bit će suradnja s Rickyjem Rubiom, koji uvijek prvo gleda suigrače i ako Dario bude u dobroj poziciji, ne mora strahovati da neće dobiti loptu.

"Lakše će mi biti igrati s Rubiom jer uvijek prvo gleda kako će dodati. Booker je izvrstan strijelac, a Ayton čudovište pod košem. Bit će tu prostora i za mene, jedva čekam."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.