TRANSFERI

De Jong odbija otići iz Barcelone, Xavi ima molbu za njega

Foto: EPA

BARCELONA se i dalje ne može riješiti Frenkieja de Jonga, čiji je odlazak s Camp Noua ključan za budućnost kluba koji je doveo nekoliko jako skupih igrača, ali praktički nikoga od njih neće moći registrirati ako Nizozemca ne proda i ne skine s platne liste.

Za De Jonga su jako zainteresirani Manchester United i njegov bivši trener Erik ten Hag, ali iako je Barca prihvatila Unitedovu ponudu, 25-godišnjem Nizozemcu ne pada na pamet transfer na Old Trafford. A to za Barcelonu predstavlja problem.

Njegovo djelomično rješenje krije se u molbi koju je trener momčadi Xavi Hernandez uputio svom igraču. Od De Jonga je zatražio da pokuša izaći ususret klubu i odrekne se dijela plaće za koju Barcelona mora izdvojiti oko 30 milijuna eura bruto.

Istovremeno je Xavi poručio De Jongu da na njega računa i da on za njega ostaje važan igrač u projektu. Istaknuo je koliko mu je važan, ali i od njega zatražio da pristane na smanjenje plaće za otprilike 50 posto. Prema navodima Asa, 25-godišnji veznjak na to bi mogao pristati.