De Jong se ozlijedio uoči kvalifikacijske utakmice Nizozemske i Francuske

Foto: EPA

VEZNJAK Frenkie de Jong i napadač Steven Bergwijn propustit će prve kvalifikacijske utakmice Nizozemske za Europsko prvenstvo 2024. protiv Francuske i Gibraltara, objavio je u ponedjeljak Nizozemski nogometni savez (KNVB). "Igrač Barcelone ima bolove u bedru nakon dvoboja protiv Real Madrida", objavio je KNVB dan nakon utakmice u kojoj je Barcelona s 2:1 na Camp Nouu pobijedila Real Madrid.

De Jong stoga neće biti u konkurenciji za sljedeće susrete Nizozemske koja u petak igra protiv svjetskih viceprvaka u Parizu, a za tjedan dana protiv Gibraltara u Rotterdamu, navodi KNVB. Izbornik Ronald Koeman ističe kako je izostanak veznjaka štetan za Nizozemsku.

"Frenkie je važan igrač za ovu momčad. Ima kvalitete koje ima malo igrača", rekao je nizozemski izbornik na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak. Napadač Ajaxa Steven Bergwijn kvalifikacijske utakmice propušta zbog ozljede koljena.

KNVB je objavio da će ga zamijeniti Donyell Malen (Borussia Dortmund), koji je 19 puta igrao za reprezentaciju. De Jonga će zamijeniti Joey Veerman (PSV). U kvalifikacijskoj skupini B nalaze se Francuska, Nizozemska, Grčka, Republika Irska i Gibraltar.