Deco: Imali smo sreće što nismo primili gol

MINIMALNOM pobjedom protiv BiH na Luzu u Lisabonu portugalska nogometna reprezentacija napravila je prvi korak prema plasmanu na SP u Južnu Afriku. Iako imaju ugodnu prednost, reprezentativci Portugala nisu euforični. Svjesni su da ih u Zenici očekuje još 90 teških minuta protiv BiH.



"Ne smijemo se u Zenicu ići braniti, niti tako razmišljamo. Naš će cilj biti što je moguće više držati loptu u svom posjedu i stvoriti prilike za postizanje gola. BiH je odlična reprezentacija, iskoristiti će sve što im se dopusti, tako da moramo biti oprezni", rekao je Simao Sabrosa.

Napadač Malage Edinho opisuje reprezentaciju BiH kao kvalitetnu momčad sastavljenu od igrača koji su posebno opasnu u zračnim duelima. Portugalskoj javnosti je poručio kako će on zajedno s ostalim igračima dati sve od sebe da zabiju što više golova i osiguraju nastup na SP-u.

"Bit će teško, ali spremni smo! Održat ćemo istu ozbiljnost kojom smo pristupili i utakmici u Lisabonu. Pokušat ćemo zabiti što više golova kako bi uspješno zaključili ovaj ciklus", kazao je Edinho.

"U Bosni će biti teško, svjesni smo toga. Naša najveća prednost je možda u tome što će se oni morati otvoriti i napasti što će nam dati prostora za još koji pogodak", zaključio je Portugalac.

"U Zenici će sve biti drugačije"

Deco, jedan od najboljih portugalskih nogometaša u ovom desetljeću, zamijenjen je u 84. minuti prvog dvoboja s Bosnom. Priznaje kako nije bilo lako igrati protiv BiH te kako je njegova momčad imala sreće u tom susretu.

"Bila je to teška utakmica, ali bili smo bolji i kontrolirali smo igru veći dio utakmice. Na kraju smo imali sreće što nismo primili gol i to je najvažnije uoči uzvrata. Ako zabijemo gol u Zenici, sve će biti puno lakše, ali moramo odigrati inteligentno", rekao je veznjak Chelseaja.

Moćni napadač lisabonskog Sportinga i portugalske reprezentacije Liedson složio se sa suigračima u procjeni da je utakmica "dobro završila" za Portugal.

"Ostvarili smo glavni cilj - pobjedu. Moramo sada nastaviti dobro raditi. Sve će biti drugačije na njihovom terenu jer oni moraju pobijediti žele li proći dalje. Imat ćemo više prostora za igru i stvaranje prilika", dodao je rođeni Brazilac.

"Portugal će na SP-u pokazati puno više"

Predsjednik nogometnog kluba Porto, Pinto da Costa uvjeren je kako je reprezentacija njegove zemlje već osigurala odlazak u Južnu Afriku.

"Mislim da smo ostvarili odličan rezultat. Najbolje od svega je što nismo primili pogodak. Sretan sam kao navijač i kao izbornikov prijatelj. Mislim da je zaslužio ovu pobjedu i kako će u JAR-u pokazati puno više", kazao je Da Costa.

Portugalska reprezentacija jutro nakon utakmice održala je trening na kojemu se pojavilo samo 11 igrača. Svi igrači koji su igrali u prvoj utakmici protiv Bosne ostali su u hotelu, dok su rezerve, uključujući Fabia Coentraa, Jamesa i Huga Almeidu, trenirali oko sat vremena, pretežno napadčke akcije. Na kraju su uvježbavali izvođenje jedanaesteraca. Novi trening održat će na nacionalnom stadionu još jednom 17 sati prije polaska u Bosnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.