Del Bosque: Zlatna lopta gubi na vrijednosti kada nema Messija

Foto: Hina

LEGENDARNI španjolski trener Vincente del Bosque rekao je kako Zlatna lopta France Footballa gubi na vrijednosti kada za nagradu ne konkurira Lionel Messi.

Većina stručnjaka najviše šanse daju Luki Modriću, hrvatskom kapetanu kojem još jedino Zlatna lopta nedostaje u kolekciji najvrjednijih individualnih nagrada u nogometu. Modrić je prvo proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je Hrvatska stigla do finala, a zatim je redom osvajao nagradu UEFA-e za najboljeg veznjaka Lige prvaka i The Best, gdje je proglašen najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e. 

"U najmanju ruku, to je malo čudno"

Zlatna lopta je najprestižnija individualna nagrada u nogometu, a ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 3. listopada. Nagradu su posljednjih 10 godina osvajali Messi i Ronaldo, ali izgleda da će se to ove godine promijeniti.

"Vrlo sam iznenađen što Messi nije tamo. Mislim da nagrada gubi vrijednost ako on ne predvodi najbolje igrače svijeta. U najmanju ruku, to je malo čudno", rekao je Del Bosque u razgovoru za Marcu.

Nadalje je komentirao neizvjesnu borbu za vrh u španjolskoj La Ligi gdje Sevilla trenutno drži prvo mjesto. Barcelona je druga, Atletico treći, a Real je tek šesti. 

"Dobro je što je Sevilla prva. To znači da je liga izjednačenija, što otvara više prilika ostalim ekipama. Atletico, Barcelona i Real su zbog toga u panici, ali nogomet mora biti otvoren za veću konkurenciju", kaže Del Bosque koji je potom komentirao Santiaga Solarija kao Realovo trajno rješenje na mjestu trenera. Del Bosque je potpisao Solarija kao igrača dok je u prošlosti vodio Madriđane. 

"Potpisali smo Solarija kao zamjenu za Roberta Carlosa. Bio je vrlo discipliniran igrač, toliko discipliniran da je sudjelovao kod Zidaneovog gola u finalu Lige prvaka u Glasgowu."

Del Bosque govori o finalu Lige prvaka iz 2002. kada je Real pobijedio Bayer Leverkusen 2:1, a spomenuti pogodak Zidanea i dalje se smatra jednim od najljepših u povijesti nogometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.