OSIJEK - DINAMO 2:4 Soudani najbolji, dva gola Ademija

Foto: Davor Javorović/Pixsell

DINAMO je u derbiju 21. kola HNL-a, prvog kola nastavka prvenstva, u gostima sa 4:2 razbio Osijek. Time je prvim pratiteljima pobjegao na 15 bodova.

Osijek je pred više od četiri tisuće navijača prvi zaprijetio i u sedmoj minuti imao veliku priliku. Hajradinović je proigrao Grezdu koji je izašao sam na Livakovića, ali je očajno pucao. 
 
Soudani golčinom kaznio promašaj Grezde
 
Kazna je uslijedila osam minuta kasnije kada je Soudani pokazao zašto je najbolji igrač hrvatske nogometne lige. Alžirac je nakon proigravanja Stojanovića poput Van Bastena iz voleja pogodio suprotni kut i matirao domaćeg vratara. 
 
 
 
Ademi dotukao domaće
 
Šokirani Osječani do kraja poluvremena primili su još jedan pogodak - u 38. minuti je Soudani pobjegao čuvarima po desnoj strani, što je radio i tijekom cijele utakmice, sjajno ubacio na sedam metara, a Ademi iz drugog plana rutinski zabio. 
 
Početak drugog dijela donio je spornu situaciju u Dinamovom kaznenom prostoru. Benković je oštro uklizao Mudražiji, sudac procijenio da je prvo dirao loptu, a onda suparnika pa nije dosudio jedanaesterac. U nastavku akcije Dinamo je mogao zabiti treći gol, ali sebični Gavranović je iz sjajne pozicije tukao preko gola.
 
Ono što nije uspio Gavranović, pet minuta kasnije jest Olmo. Majstorski se snašao u kaznenom prostoru domaćih i tukao, a vratar domaćih Malenica je nakon njegovog udarca mogao bolje reagirati.
 
Gavranović, bivši napadač Rijeke, u debiju za Dinamo nije uspio zabiti, u 68. minuti je pogodio vratnicu, a odbijanac je Ademi za svoj drugi gol na utakmici pospremio u mrežu.
 
Osijek zabio dva gola u tri minute, mogao je i treći za dramu na kraju
 
Do kraja utakmice su domaći u tri minute smanjili preko Grezde i Bobana. Čak su preko Bočkaja, kralja slobodnjaka, mogli deset minuta prije kraja stići do 3:4, ali je njegov udarac završio pored gola.
 
Dinamo ima 17 bodova više od četvrtoplasiranog Osijeka.

Sastavi:

Osijek: Malenica - Grgić, Škorić, Barać, Bočkaj - Mudražija, Mioč - Grezda, Hajradinović, Lopa - Ejupi.
 
Dinamo: Livaković - Stojanović, Benković, Lešković, Lecjaks - Moro, Doumbia, Ademi - Soudani, Gavranović, Olmo.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.