Deseti nositelj Almagro ispao u prvom kolu US Opena

NA US OPENU je u srijedu, u prvom dijelu programa, s nastupom završio španjolski tenisač Nicolas Almagro, deseti tenisač na svijetu. Nije imao nikakve šanse protiv Francuza Juliena Benneteaua koji je slavio sa 6-2, 6-4, 6-3. Prošlog je tjedna 29-godišnji Francuz igrao finale ATP turnira u Winston Salemu, a odličnu igru je donio i na US Open, te je startao i više nego impresivnom pobjedom. Spomenimo da je Benneteau za US Open dobio pozivnicu.

Söderling u posljednji trenutak odustao od US Opena

U srijedu je, u 17 sati, na teren u premijeri ovogodišnjeg US Opena trebao izaći šesti nositelj, švedski tenisač Robin Söderling. No, u posljednji trenutak je Söderling odustao od nastupa. Suparnik mu je trebao biti irski tenisač Louk Sorensen, ali pomalo misteriozna bolest je zaustavila Söderlinga na putu prema terenu. Naime, službeno je priopćenje tek da je "Söderling zbog bolesti" odustao od igranja ove godine u New Yorku, gdje je u karijeri dva puta igrao četvrtfinale. Na njegovo je mjesto, kao sretni gubitnik, upao Rogerio Dutra da Silva.

Lake pobjede Kirilenko i Peng

Kod tenisačica je opasno živjela druga igračica na svijetu Ruskinja Vjera Zvonarjeva. Pobijedila je nakon velike borbe Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 7-5, 3-6, 6-3 u sjajnom meču gdje su obje igrale na visokoj razini. Jednako je traumatično 2. kolo prošla Čehinja Lucija Šafarova pobijedivši mladu Amerikanku Keys sa 3-6, 7-5, 6-4. Lake i uvjerljive pobjede su upisale Marija Kirilenko i Shuai Peng.

US Open, tenisači 1. kolo:


Benneteau - Almagro (10) 6-2, 6-4, 6-3

Lopez (25) - Ito 6-2, 6-4, 6-4


Haase - Machado 6-0, 6-4, 6-4

Tenisačice, 2. kolo:

Zvonarjeva (2) - K. Bondarenko 7-5, 3-6, 6-3

Šafarova (27) - Keys 3-6, 7-5, 6-4

Niculescu - Dulgheru 6-3, 6-0

Kirilenko (25) - Duševina 6-1, 6-2

Peng (13) - Pironkova 6-2, 6-4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.