Devet klubova glasalo za novi sustav hrvatskog košarkaškog prvenstva

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

HRVATSKI košarkaški savez i klubovi iz HT Premijer lige razgovarali su o ideji trokružnog sistema igranja u prvenstvu. Na radnom sastanku je predstavljena alternativa igranja u 33. kola umjesto dosadašnjih 22. 

Klubovi je ostavljen izbor prijedloga koji će uputiti Upravnom odboru. Trokružni je način podržalo devet klubova, jedan je bio suzdržan, dok se dva kluba nisu slagala s promjenama.

"Nama u klubu se dosta sviđa ovakva promjena. Time se produžuje liga, imamo veći broj utakmica, što znači i više šansi za razvijanje mladih momaka. Razvoj igrača, čemu mi u Šibeniku pridajemo veliku pažnju, jedino je moguće ostvariti igranjem više utakmica", rekao je sportski direktor Šibenika Filip Vukičević.

"Škrljevo apsolutno podržava trokružni način igranja HT Premijer lige. Tako bismo dobili 11 kola više, a smatramo da je upravo to potrebno da bi mladi igrači dobili više prilika. Ovako neće svaka utakmica biti na nož, bit će prilika za popravak i još veću minutažu za mlade igrače. 22 kola su premalo i to je razlog zašto smo se odlučili za Alpe-Adria Cup", naglasio je predsjednik KK Adria Oil Škrljeva Vice Sep. 

"Naše je mišljenje da bi liga od 12 klubova i trokružno igranje te eventualni playoff, što bi u perspektivi bilo četrdesetak utakmica, bili idealni i tako bi trebalo ostati sljedećih par godina", zaključio je.

Članovi Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza sastaju se 1. srpnja, kad će im biti upućen prijedlog o trokružnom sistemu koji bi se nakon 22 kola u posljednjih deset kola igrao po poretku na ljestvici te obrnutim Bergerovim sustavom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.