Diallo pozvan u reprezentaciju. To bi mogao biti veliki problem Hajduku

Foto: hajduk.hr

BRANIČ Hajduka Ismael Diallo (26) dobio je poziv u reprezentaciju Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija, koji se igra upravo u toj državi u periodu od 13. siječnja do 11. veljače. Splićani bi tako na mjesec dana mogli ostati bez svog trenutno jedinog lijevog beka.

Koliko će Diallo propustiti utakmica?

Obala Bjelokosti svoje utakmice grupne faze igra u periodu od 13. do 22. siječnja. Hajduk pak svoj prvi susret u drugom dijelu SuperSport HNL-a igra 28. siječnja na Poljudu protiv Rijeke u 20. kolu. Taj bi ogled Diallo svakako propustio jer je suspendiran zbog tri žuta kartona.

Ipak, problemi za Hajduk mogli bi krenuti u nadolazećim kolima. Obala Bjelokosti je domaćin natjecanja i nalazi se u skupini s Nigerijom, Ekvatorijalnom Gvinejom i Gvinejom Bisau. Plasman među najboljih 16 izborit će dvije reprezentacije iz svake grupe i četiri od šest trećeplasiranih pa je za očekivati da će Diallova momčad dogurati najmanje do osmine finala.

Problemi kreću ako Obala Bjelokosti dođe do četvrtfinala

Ispadnu li Bjelokošćani u ogledu osmine finala, Diallo bi mogao biti spreman za 21. kolo i derbi s Osijekom na Opus Areni jer će između te dvije utakmice proći tjedan dana. Prođe li pak Obala Bjelokosti do četvrtfinala, Dialla sigurno neće biti protiv Osijeka.

Ode li njegova reprezentacija i korak dalje te izbori polufinale, lijevi bek neće biti na raspolaganju Mislavu Karoglanu ni protiv Slaven Belupa u 22. kolu. U najgorem slučaju za Hajduk će se tako vratiti uoči 23. kola i dvoboja s Rudešom. Uz sve to treba napomenuti da Diallo zbog Kupa nacija neće odraditi pripremni period s ostatkom splitske momčadi.

Tko će ga zamijeniti?

Diallov izostanak svakako će biti neugodan za Hajduk jer je on trenutno jedini seniorski lijevi bek u momčadi. Otkad se teško ozlijedio Dario Melnjak, Bjelokošćanin je imao punu minutažu. Nije igrao tek zadnjih 15 minuta u uvjerljivoj pobjedi protiv Varaždina.

Kao prirodna zamjena nameće se 19-godišnji Šimun Hrgović, koji je ove sezone ili sjedio na klupi ili nastupao za Solin zahvaljujući dvojnoj registraciji. Odluči li se Karoglan za nešto provjerenije rješenje, na lijevom beku mogao bi igrati dešnjak Niko Sigur, dok bi Fahd Moufi zaigrao desno.

Pročitajte više