LA LIGA

Diario Gol: Real je pronašao Modrićevog nasljednika

Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Guliver

IAKO je Luki Modriću san zaigrati na potpuno renoviranom i futuriziranom Santiago Bernabeuu, nema garancija da će mu se san ostvariti jer se završetak radova očekuje krajem 2022., a njegov ugovor s Realom vrijedi do ljeta.

Nije isključeno da će ga Real zadržati i nakon njegove desete sezone u Madridu jer mnogi nisu očekivali ni da će mu produljiti ugovor na ovu sezonu, ali to bi zaista bio presedan jer se Kraljevski klub rješavao i većih legendi od njega jer su ušle u drugu polovicu tridesetih. A Modrić će idućeg rujna napuniti 37 godina.

Već je stigao Camavinga

Real je već počeo raditi na pomlađivanju svoje vezne linije, koju su godinama tvorili Modrić, Toni Kroos i Casemiro, pa je ovog ljeta iz Rennesa doveo Eduarda Camavingu, koji je ovog tjedna u pobjedi nad Mallorcom 6:1 blistao u trojcu s Marcom Asensiom i Fedeom Valverdeom.

Iako je 18-godišnji Camavinga predstavljen kao dugoročna zamjena za dvostruko starijeg Hrvata, Diario Gol piše da je Real pronašao još jednog Modrićevog nasljednika.

Bask je nakon kratkog lutanja Europom zablistao u Real Sociedadu

Mikel Merino 25-godišnji je Bask koji je nakon početka karijere u Osasuni imao neuspješne epizode u Borussiji Dortmund i Newcastleu, a tek povratkom u Španjolsku počeo je ostvarivati svoj potencijal.

U Real Sociedadu je od 2018. godine izrastao u jednog od najboljih mladih veznjaka svijeta te usput postigao 13 golova i 12 asistencija u 118 nastupa za klub iz San Sebastiana. Od prošle godine je i u španjolskoj reprezentaciji, za koju je sakupio osam nastupa, ali zbog ozljede ga nije bilo na Euru ovog ljeta.

Merino ima ugovor do 2025. godine, a Diario Gol piše da ga Florentino Perez pomno prati te da bi ga Real Sociedad mogao pustiti za otprilike 60 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.