Didulica: Imam dobru šansu biti prvi vratar AZ-a

U UTORAK su s pripremama započeli i nogometaši AZ-a iz Alkmaara, prošle sezone petoplasirane momčadi nizozemskog prvenstva. Bez igrača koji su na Svjetskom prvenstvu, okupila su se 34 nogometaša.

Među njima je bio i nekadašnji hrvatski reprezentativac, 32-godišnji Joey Didulica, koji bi napokon trebao dočekati svoju priliku na vratima AZ-a.

Otkad je 2006. godine stigao iz bečke Austrije, Didulica je u tri sezone branio u svega 24 prvenstvene utakmice. Najprije je imao problema s ozljedom, a potom je pao u sjenu odličnog argentinskog vratara Sergija Romera, trenutno prvog čuvara mreže Gaučosa na svjetskoj smotri u Južnoj Africi.

No, 23-godišnji Romero je sada na izlaznim vratima kluba. Iako ima ugovor do 2013. godine, AZ je odlučio zaraditi na njemu. Navodno je sve dogovoreno s jednim talijanskim klubom, a De Telegraaf navodi da se radi o Genoi, što se ne čini nimalo nemogućim, posebno kad se uzme u obzir da je upravo ove srijede dosadašnji vratar Đenovljana Marco Amelia otišao na posudbu u Milan, s opcijom trajnog prelaska na San Siro.

U svakom slučaju, Didulici se otvaraju vrata, čega je svjestan i on sam.

"Kad Sergio ode, imam dobru priliku postati prvi golman. Nakon svih tih godina i borbe s ozljedom, stvarno mi je potrebno da ponovno igram redovito", kazao je Didulica za De Telegraaf.

"Za Romerov razvoj stvarno ne bi bilo dobro da se vrati u Alkmaar, a uz to i klub može dobro zaraditi na njemu."

Didulici bi najveći konkurent za "jedinicu" mogao biti 21-godišnji Kostarikanac Esteban Alvarado koji je ovo ljeto stigao iz Deportivo Saprisse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.