wimbledon

Die Welt: Na dva meča na Wimbledonu uplaćeno je puno novca. Namješteni su

Foto: Guliver Image

NJEMAČKI list Die Welt objavio je priču u kojoj tvrdi da su dva meča na ovogodišnjem Wimbledonu bila namještena.

Die Welt navodi da je u jednom slučaju riječ o susretu 1. kola turnira parova, a drugi namješten meč je iz pojedinačne muške konkurencije, a u njemu je igrao jedan njemački igrač, koji nije imenovan. Da su mečevi namješteni, sugerirali su sustavi koji prate uplate u kladionicama uživo, a ta dva meča upalila su sve alarme.

U spomenutom meču parova jedan par dobio je prvi set, nakon čega je osjetno porastao koeficijent na njihove protivnike. U tom trenutku uplaćeni su golemi iznosi da će par koji je dobio prvi set izgubiti meč, što se na kraju i dogodilo. U jako kratkom vremenu uplaćeno je puno novca, što je bilo dovoljno da se pokrene istraga.

U drugom slučaju alarmi su se upalili na kraju drugog seta. U tom trenutku u nekoliko navrata uplaćeni su peteroznamenkasti iznosi na točan rezultat trećeg seta, što se također dogodilo. Osim toga, veći iznosi uplaćeni su na ukupan broj osvojenih servis gemova, a i te oklade pokazale su se dobitnima.

Protiv svih sudionika spornih mečeva pokrenuta je istraga, a njemački teniski savez nije želio ni potvrdi ni demantirati da je njemački igrač bio upleten u sumnjiv ishod meča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.