TRANSFERI

Diego Costa se vratio u Premier ligu

Foto: EPA

DIEGO COSTA (33) novi je igrač Wolvesa. Španjolac je odradio liječničke preglede nakon što je jučer dobio radnu dozvolu. Kao slobodan igrač potpisao je ugovor do lipnja 2023. Diego Costa će u Wolvesima zamijeniti Sašu Kalajdžića. Austrijanac, koji je ovog ljeta stigao iz Stuttgarta, teško je ozlijedio ligamente koljena i izbivat će nekoliko mjeseci.

Brazilsko-španjolski napadač slobodan je igrač od siječnja kada mu je netom nakon osvajanja brazilske Serie A istekao ugovor s Atletico Mineirom. Pored spomenutog naslova, iza 33-godišnjaka je niz drugih uspjeha. Jedan je od niza sjajnih napadača etabliranih u Atletico Madridu, gdje je u dva mandata dva puta bio prvak Španjolske, a jednom i osvajač Europa lige. 

Na vrhuncu forme bio je tijekom razdoblja u Chelseaju od 2014. do 2018. godine kada je dva puta osvajao Premier ligu, a za londonski klub je ukupno dao 59 golova. U tom periodu zaradio je reputaciju izuzetno prgavog igrača koji je na terenu često gubio živce i sukobljavao se s protivnicima.