Kako će izgledati Dinamo ako proda Oršića? Nudi se šansa velikom talentu

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DINAMO bi u ovom prijelaznom roku mogao ostati bez Mislava Oršića koji je na odlasku iz Maksimira. Kako smo ranije pisali, za njega je zainteresiran klub iz Premier liga čija prva ponuda je odbijena. Dođe li ona koja bi zadovoljila Dinamo, a to je sedam milijuna eura plus bonusi, klub neće Oršiću raditi probleme oko odlaska.

Realizira li Oršić transfer koji mu je propao prošle zime, Ante Čačić ostao bi bez jednog od svojih najboljih igrača za kojega bi morao naći zamjenu unutar momčadi ili na tržištu. Čačić na raspolaganju za tu poziciju trenutačno ima samo trojicu igrača i Darija Špikića koji se zabetonirao na desnom krilu, gdje igra jako dobro.

Marin otišao na posudbu, prilika za Bočkaja?

Antonio Marin je otišao na posudbu u Rijeku i za eventualnu zamjenu Oršiću konkuriraju Petar Bočkaj, Luka Menalo i 18-godišnji Gabrijel Rukavina koji je priključen prvoj momčadi iz juniorske i na njega se ozbiljno računa.

Luka Ivanušec je bio krilni igrač, ali je na vlastito inzistiranje prebačen u sredinu i tamo se najbolje osjeća. Luka Menalo je ove sezone odigrao najčešće ne desnom krilu te je u 11 utakmica upisao jedan gol i četiri asistencije. Lijeva strana mogla bi mu odgovarati zbog ulaska prema sredini na desnu nogu, ali za očekivati je da će on opet biti Čačićeva rezerva.

Najlogičniji izbor bio bi Petar Bočkaj koji se nije pokazao dobrim rješenjem na lijevom beku. Čačić ga je nekoliko puta znao ubaciti u igru na krilnim pozicijama, koje je igrao u Osijeku, i tu se Bočkaj puno bolje snalazio. Ostane li Petković, a sve je izvjesnije da hoće, Bočkaj bi mogao živjeti od centaršuteva prema Petkoviću.

Osim toga, Bočkaj uz Oršića ima najbolji udarac u momčadi pa bi s njim na lijevoj strani Dinamo dobio neke nove napadačke opcije koje bi mogle dobro funkcionirati. Druga varijanta je Gabrijel Rukavina koji je briljirao u juniorskoj momčadi i koji nije bez razloga priključen prvoj ekipi.

Rukavina bi mogao imati znatnu minutažu

Rukavina ima 18 godina i pravo mu je vrijeme da se pokuša probiti u seniorskom nogometu. Dinamo ima šest bodova više i utakmicu manje od Hajduka i relativno komfornu situaciju u prvenstvu. Rukavina bi mogao dobiti dosta minuta do kraja sezone, a Ante Čačić je poznat kao trener koji voli mlade igrače i pod njim bi Rukavina mogao proigrati.

Rukavina je iznimno brz i prodoran igrač, što je pokazivao čitave sezone u juniorskom prvenstvu i juniorskoj Ligi prvaka. Vrlo je jak jedan na jedan, nepoznanica je protivničkim ekipama i mogao bi biti skriveni Čačićev adut.

Kad su ulazni transferi u pitanju, u HNL-u nema previše igrača koji bi mogli igrati u Dinamu. Jedan od njih je Laszlo Kleinheisler kojeg se već povezuje s Maksimirom. On u Osijeku u zadnje vrijeme igra baš lijevo krilo, ali Ante Čačić ga više vidi kao isturenog veznog igrača, poziciju koju sad igra Luka Ivanušec.

Kleinheisler je od ljeta slobodan igrač, ali ako Dinamo zaključi da mu je potreban odmah, dovest će ga već u siječnju. S njim u sredini i Bočkajem ili Rukavinom na lijevom krilu, Dinamo će solidno nadomjestiti eventualni odlazak Oršića.