Dinamo dovodi tri igrača iz Lokomotive?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

REALOVA pobjeda u finalu Lige prvaka dočekana je s oduševljenjem u momčadi Dinama, koja je dobila dva tjedna duži odmor. Momčad će se okupiti 1. srpnja i u miru se spremati za početak sezone. Neće biti ni utakmice Superkupa budući da je osvojio dvostruku krunu, a nova sezona SuperSport HNL-a počinje tek 2. kolovoza.

I dok su igrači na zasluženom i nikad dužem odmoru, sportski direktor Marko Marić sa suradnicima radi na slaganju rostera za novu sezonu. Dinamo ima zagarantirani nastup u Europa ligi i barem 15-ak milijuna eura, a od Lige prvaka i barem 35 milijuna eura, dijeli ga samo jedno pretkolo.

Dva nova igrača u svakoj liniji

Dinamo će u ljetnom prijelaznom roku tražiti šest novih igrača, po dva u svakoj liniji, a ono što se sigurno zna jest da će iskoristiti opciju otkupa Nikole Čavline od Lokomotive za 700.000 eura. Talentirani golman neće ostati u Dinamu nego će vjerojatno otići negdje na posudbu, ali za to još ima vremena. 

Čavlina nije jedini koji bi ovog ljeta mogao iz Lokomotive u Dinamo. Hrvatski prvak zainteresiran je i za 19-godišnjeg Marina Šotičeka. Pozicija desnoga krila kritična je Dinamu ovog ljeta, a Šotiček se pokazao kao veliki talent. Dinamo bi ovih dana trebao započeti pregovore s Lokomotivom oko njegova transfera, a istovremeno će se razgovarati i oko Lukasa Kačavende.

Nikad više vremena za slaganje momčadi

Njega je Dinamo ljetos posudio od Lokomotive i u Dinamu se oporavljao od teške ozljede koljena. Još uvijek nije potpuno spreman, ali bi ga Dinamo želio zadržati i s Lokomotivom će dogovarati detalje tog posla. Opcija produljenja posudbe je najmanje realna, a moglo bi se ići u smjeru transfera s podjelom dobiti od eventualne buduće prodaje.

Velika stvar za Dinamo je da ne mora žuriti s transferima. Prijašnjih godina Dinamo je u pretkola Lige prvaka kretao sredinom srpnja i u hodu je rješavao ulazne transfere, koji su odmah "morali" biti pojačanja. Prva utakmica play-offa Lige prvaka na rasporedu je 20. ili 21. kolovoza, a do tad će Dinamo odigrati tri kola SHNL-a. Ima i više nego dovoljno vremena da složi momčad za napad na Ligu prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.