Dinamo, Hajduk i Zvezda bore se za istog igrača. Vrijedi šest milijuna eura

Foto: Profimedia

DINAMO, Hajduk i Crvena zvezda bore se za dovođenje Bećira Omeragića (21) u ljetnom prijelaznom roku. Švicarski stoper trenutno nastupa za Zürich, ali na ljeto mu istječe ugovor te bi kao slobodan igrač mogao doći u bilo koji od tri navedena kluba ako uspije s njima dogovoriti osobne uvjete. 

Najdalje je u ovoj priči došao Dinamo, koji je već jednom bio jako blizu dovođenja ovog braniča. Taj transfer dogovarao je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, a Dinamova uprava ga prvotno nije prihvatila. Dinamova odšteta Zürichu trebala je iznositi 700 tisuća eura uz deset posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje. Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je biti 1.6 milijuna eura uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje.

Zdravko Mamić predložio kupnju Omeragića

Uz to, godišnja bruto plaća Omeragiću trebala je iznositi 650 tisuća eura na ugovor od šest godina. Doznali smo tada da bi Dinamo trebao kupiti Omeragića za ukupno upola manju cifru od gore navedenih. Međutim, švicarski U-21 reprezentativac se počeo povezivati s Baselom i priča je propala.

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8.5 milijuna, drugi 1.5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zürichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti", rekao je Mamić o Omeragiću, kojeg Transfermarkt procjenjuje na šest milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.