Dinamo i Rijeka igraju jedan od derbija sezone. Evo gdje ga gledati

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

DINAMO i RIJEKA od 15 sati na rasprodanom Maksimiru igraju derbi, ali ne samo 24. kola SuperSport HNL-a nego i jedan od derbija sezone. Ova utakmica, točnije njen ishod, dobivaju na dodatnoj važnosti u tijesnom troboju za naslov nakon što je jučer Hajduk kiksao kod Varaždina (1:1).

Ionako važan derbi je kiksom Hajduka postao još važniji

Sada bi Dinamo, koji je trenutno treći, pobjedom nad Rijekom došao na korak od pretjecanja Hajduka na drugom mjestu i na samo tri boda od Rijeke. Vodeća Rijeka bi pak slavljem na Maksimiru 12 kola prije kraja sezone pobjegla Hajduku na četiri, a Dinamu na čak devet bodova prednosti.

Dinamo je bio očajan u SHNL-u. Onda je europskim remijem u četvrtak okrenuo sve

No nije Hajdukov kiks jedino što hrabri Dinamo i Rijeku pred njihov međusobni obračun. Rivali koji se nalaze na Maksimiru u derbi ulaze u sjajnom, pobjedničkom ozračju. Dinamo je loše otvorio nastavak sezone u novoj godini u SHNL-u. Pobjeđivao je jedva ili prosipao bodove, ali onda je sjajnim igrama i prolaskom protiv favoriziranog Betisa u doigravanju za osminu finala Konferencijske lige napravio ogroman posao u pogledu promjene do tada očajne atmosfere oko momčadi i kluba. Čini se kao da bi uzvrat protiv Betisa u četvrtak na punom Maksimiru mogao biti utakmica koja će na bolje prelomiti do tada razočaravajuću sezonu aktualnog prvaka. 

Ima li Dinamo snage za dvije teške utakmice u tri dana?

No samo tri dana kasnije na istom mjestu i još punijem Maksimiru, jer na njemu će biti 2 tisuće pripadnika Armade, čeka ga Rijeka. Osim što je Dinamo nedavno morao igrati iscrpljujući meč protiv jakog suparnika, a Rijeka je odmarala od prošle subote, gosti imaju još par prednosti u odnosu na domaćine ako gledamo širu sliku. Odnosno, borbu za naslov.

Dinamo mora pobijediti, a Rijeci je sjajan i bod

Rijeka je uzela Hajduku prvo mjesto tako što je u zadnjih mjesec dana pobijedila u svih pet prvenstvenih utakmica. S obzirom na to da, za razliku od Dinama i Hajduka, ne gubi bodove na "malim" utakmicama, a do kraja prvenstva oba rivala za naslov čeka na Rujevici, jasno je da bi i bodom na Maksimiru napravila sjajan rezultat. Dinamu pak igra samo pobjeda. U dvije dosadašnje međusobne utakmice ove sezone Dinamo je pobijedio Rijeku na Maksimiru 2:1, nakon čega su na Rujevici igrali 2:2.

Prijenos derbija je na kanalu MAXSport 1, kao i na HTV2.