Dinamo je bio katastrofalan. Hajdukov trener je napravio tešku pogrešku

Foto: Pixell/Milan Sabic

VELIKI derbi Hajduka i Dinama u 14. kolu SuperSport HNL-a završio je 1:1. Marko Livaja doveo je Hajduk u vodstvo u 27. minuti, a Bruno Petković je izjednačio s bijele točke u 72. minuti. Hajduk je u prvih 45 minuta bio puno bolja momčad. Dinamo je odigrao možda i najlošije poluvrijeme ove sezone, no katastrofalna igra Modrih nije bila dovoljna da Hajduk slomi velikog rivala i vrati se na samo pet bodova minusa. Dvije velike vezane pogreške stopera Hajduka dale su šansu Petkoviću da iz penala zabije za konačnih 1:1.

Za Index je utakmicu analizirao hrvatski trener Igor Pamić.

Dinamo je bio katastrofalan. Toliko je bio loš da je iznenadio samog sebe

Hajduk je odigrao fantastično prvo poluvrijeme. Zašto? Bez namjere da uvrijedim Splićane, samo zato što je Dinamo odigrao katastrofalno. Hajduk je u prvih 45 minuta bio moćan, energičan, vidjela se jasna ideja i igrača i trenera. S druge strane, Dinamo je bio neprepoznatljiv. Hajduk je u tom periodu igre iznenadio Dinamo ili, možda je bolje reći, Dinamo je iznenadio samoga sebe. 

E sad, što se dogodilo u nastavku, zbog čega je Hajduk stao umjesto da je nastavio igrati kao u prvom poluvremenu, zaista ne znam. Nije mi jasno zbog čega Hajduk nije iskoristio priliku da do kraja napadne rivala koji ima užasan dan i kojeg za tri dana čeka najvažnija utakmica u nekoliko posljednjih godina.

Nije mi jasno zbog čega je Hajduk prestao igrati. Karoglan je napravio veliku pogrešku

Hajduk je trebao pobjedu da se vrati u igru, tako da bih rekao da je igra Splićana u nastavku bila ogromna pogreška mog mladog kolege Karoglana. Hajduk u nastavku više nije bio ista momčad. Hajduk je prestao igrati i kao da je čekao kraj utakmice braneći tih 1:0.

U redu, to je opravdano u zadnjim minutama, ali ne cijelo drugo poluvrijeme. Ključna pogreška je bila vađenje Sahitija i uvođenje Mlakara. Sahiti je daleko najokomitiji i najdrskiji igrač Hajduka i tom izmjenom i načinom igre do kraja Karoglan je pokazao da Hajduk nema namjeru igrati onako kao u prvih 45 minuta.

Ipak, trenutak koji je odlučio utakmicu bile su dvije vezane pogreške stopera Hajduka, s tim da je po meni puno teža ona Eleza nego Awaziema. Nevjerojatna nonšalancija oba braniča Hajduka dala je Dinamu šansu da se ni iz čega vrati u susret. To kako je Elez izgubio loptu od Baturine i ispao iz igre je katastrofa, a zatim je još i utopio svog kolegu.

A onda, odmah u nastavku akcije, Awaziem uopće ne gleda Petkovića, nego kasni i rukama ga hvata i baca na travu. Takve se greške ne smiju raditi protiv Dinama.

Baturina mora više igrati 

Već sam i prije spominjao maloga Baturinu. Jednostavno, on mora igrati puno više od samog početka. Bio je jedan od ključnih igrača Dinama ljetos, kad se Dinamo plasirao u Ligu prvaka. Ademi i on su bili najbolji igrači, a onda je počeo dobivati minute na kapaljku i naravno da je ispao iz ritma.

Sad će netko reći da nije odigrao dobru utakmicu. Totalna glupost, nije Baturina bio loš, cijeli je Dinamo bio loš. Baturina mora više igrati, to treba biti jasno.