transferi

Dinamo mladog specijalista za penale posudio Zrinjskom iz Mostara

Foto: Pixsell

DINKO HORKAŠ (20) odlazi na posudbu u Zrinjski iz Mostara.

Izuzetno talentirani mladi vratar Dinama na stadionu Pod Bijelim brijegom zadržat će se na šestomjesečnoj posudbi. Bit će mu to velika prilika za dokazivanje na nešto višoj razini od dosadašnje jer se dosadašnji prvi vratar Plemića Ivan Brkić ozlijedio.

Očarao u juniorskoj Ligi prvaka, Nijemci ga ozbiljno tražili

192 centimetra visoki Horkaš na sebe je pažnju skrenuo u juniorskoj Ligi prvaka kada je skidao zicere i penale zvijezdama ruskog Lokomotiva i engleskog Liverpoola. Tada su ga prozvali "specijalistom za penale sa seniorskim iskustvom".

No kako pokraj Livakovića i Zagorca teško može do minutaže u prvoj momčadi Modrih, struka na Maksimiru procijenila je da je za njegov razvoj najbolji odlazak na posudbu.

Horkaš je i standardni U-21 reprezentativac Hrvatske, a njegove sjajne obrane u reprezentativnom dresu privukle su fokus nekoliko uglednih bundesligaša. Bild je tako u travnju pisao o interesu Eintrachta i Werdera, ali i Schalkea za kojeg se navodilo da je najozbiljniji u namjeri da ga dovede. 

Prije dvije sezone osvojio nagradu za najboljeg igrača lige, a vratar je

Ove sezone sakupio je 11 nastupa za Dinamo II, od čega je šest utakmica završio bez primljenog pogotka. Posebno je briljantan bio u sezoni 2017./2018. kad se predstavio široj nogometnoj javnosti kao najbolji igrač 2. HNL. Veliko je to priznanje kada kao vratar osvojiš nagradu za najboljeg igrača cijele jedne lige, a Dinko je to zaslužio s 15 clean sheetova u 31 nastupu za drugi sastav hrvatskog prvaka.

Zrinjski je tako kompletirao i treći transfer u siječnju nakon što su prethodno stigli Nemanja Bilbija i Miloš Filipović, čime ozbiljno najavljuju borbu za titulu. Trenutno vodeći u BiH je Sarajevo s 36 bodova, drugi je Željezničar s 35, koliko ima i treći Borac. Međutim, blizu su Tuzla s 34 i Zrinjski s 31 bodom i daleko je još do kraja borbe za prvaka.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.