Dinamo na Peščenici u strahu od reprize Dugog Sela i Naftaša

DANAS je na rasporedu pet utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Branitelj naslova Dinamo od 15 sati gostovat će kod HAŠK-a, koji je u prethodnoj fazi natjecanja izbacio Hrvatski dragovoljac. Nakon 10 odigranih utakmica u drugoj ligi HAŠK je na 11. mjestu, sa samo tri boda više od fenjeraša Marsonije 1909, i do kraja prvenstva borit će se za ostanak.

Klubu s Peščenice trenutno je u prvom planu Kup i sudar s velikim bratom iz Maksimira, koji se u susjedstvu znao poskliznuti u utrci za Rabuzinovo sunce. Prije 13 godina klub iz Maksimira, koji je igrao u Ligi prvaka, također u skupini s Ajaxom, izbacio je društvo iz Dugog Sela, a 2005. je to uspjelo Naftaš HAŠK-u iz Ivanić Grada. Oba puta Modri su bili eliminirani porazima 3:2, a Kruno Jurčić apostrofirao je te poraze kao glavnu motivaciju igračima s manjom minutažom koji će danas predvoditi Dinamo.

Kriza Osječana završava s Radnikom?

U istom terminu Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti još jednog drugoligaša iz Zagreba, Radnik Sesvete. Dinamova C momčad potpisala je najveće iznenađenje šesnaestine finala, kada su s 2:0 izbacili Šibenčane.

Osječanima je ovaj susret idealna prilika za izlazak iz mini-krize, u koju se nalaze posljednjih mjesec dana. Upravo toliko ne znaju za pobjedu u HNL-u, gdje su domaći remiji protiv Lučkog i Varaždina zaustavili njihov uzlet prema vrhu ljestvice.


Varaždinci, koji su u Osijeku stigli do drugog boda u sezoni, na svom će stadionu loviti četvrtfinale protiv Istre od 17 sati. I jednoj i drugoj ekipi Kup je u drugom planu pored grčevite borbe za ostanak, naročito Varaždincima. Puljani zasad nešto bolje stoje, a nakon dva uzastopna poraza njihove su misli okrenute prema suboti, kad na Aldo Drosinu stiže Dinamo.

Sat kasnije počinju još dva ogleda prvoligaša. Svakako najjača utakmica dana igrat će se u Kranjčevićevoj, gdje Zagreb dočekuje Split. Dva aspiranta na Europa ligu preko HNL-a (Pjesnici su zasad sedmi, a Crveni treći) pucaju i na Kup, a snage će odmjeriti samo tri dana prije međusobnog sraza u 13. kolu prvenstva.

Još jedan četvrtfinalist bit će poznat nakon sraza Rijeke i zaprešićkog Intera. Prije nešto više od mjesec dana u Zaprešiću je slavio Inter, a Riječani danas žele osvetu, kojom bi potvrdili dobar dojam iz subotnje utakmice s Dinamom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.