Dinamo: Dužni smo jer ne prodajemo igrače

Foto: Hina, GNK Dinamo, UEFA

UEFA je kaznila Dinamo sa 200 tisuća eura i rezanjem broja igrača koje mogu prijaviti za njena natjecanja zbog nepoštivanja financijskog fair-playja. Na stranicama hrvatskog prvaka piše kako je Dinamo postigao dogovor s UEFA-om koja nastavlja motriti poslovanje maksimirskog kluba, zbog obećanja da će zadovoljiti uvjete FFP-a do kraja godine.

> UEFA zbog dugovanja teško kaznila Dinamo

 
Dinamo je u akumuliranom minusu u zadnje tri godine u iznosu od 6,9 milijuna eura, a obzirom da to prelazi maksimalno dozvoljenih 5 milijuna eura UEFA je pokrenula monitoring nad hrvatskim prvakom, izvijestili su iz Dinama.

"Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa gdje se veći dio transfera knjiži u 2016. kao i ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair playja. Minus je napravljen planski radi zadržavanja okosnice momčadi i ne prodavanja igrača što smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze, a sve, naravno, s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata", rekao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

Financijski direktor Matej Škegro je dodao: "Klub je predao detaljan plan poslovanja za 2016. u kojoj je planirano da se navedeni minus stavi u granice financijskog fair playja. Na osnovu tog plana odobrena nam je licenca za europska natjecanja u sezoni 2016./2017.".

"UEFA je napravila detaljan uvid u poslovanje Dinama gdje je kao olakšavajuću okolnost navela da je Dinamo izvršio sve obaveze prema igračima, trenerima, stranim klubovima i agentima", objasnio je Škegro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.