UTAKMICA GODINE

Dinamo: Torcida može na zapad, ali bez obilježja Hajduka i Benfice

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

DINAMO i policija, organizator i rukovoditelj osiguranja utakmice osmine finala Europa Lige s Benficom, koja se od 18.55 igra na Maksimiru, našli su se pred velikim sigurnosnim problemom.

Prema neslužbenim informacijama, čak 800 pripadnika Torcide, navijačke grupe pobratimljene s Benficinim ultrasima No Name Boysima, kupilo je ulaznice za utakmicu za zapadnu tribinu. To su uradili nakon što im su im Dinamo i policija u strahu od sukoba između BBB-a i Torcide zabranili kupnju ulaznica za jug, tribinu na kojoj će biti navijači portugalskog kluba

Dinamu i policiji smo poslali upit o ovom slučaju. U ime Dinama odgovorio nam je Krešimir Antolić, član uprave zadužen za sigurnost:

"Niti jedan gledatelj s ulaznicom za tribine predviđene za smještaj domaćih navijača, a koji bi na ulaz došao s obilježjima Benfice ili Torcide zbog sigurnosnih rizika s takvim obilježjima neće biti pušten na stadion. U takvom slučaju gledatelj će moći ući ako obilježja ostavi van stadiona. Isto će se dogoditi i ako tijekom utakmice neki od gledatelja na tribinama predviđenim za domaće navijače bude istaknuo navedena obilježja."

Pitali smo Dinamo i je li zabranom hrvatskim državljanima da kupuju ulaznice za jug, njima tako uskratio ustavom zajamčeno pravo na slobodu kretanja?

"Sve navedene mjere, kao i nemogućnost kupnje ulaznica za gostujući sektor hrvatskim državljanima, svoj razloge imaju isključivo i samo u procijenjenim sigurnosnim rizicima i ni u čemu drugome. Želimo naglasiti da je GNK Dinamo takvu odluku donio u skladu sa svojim zakonskim obvezama i nakon konzultacija s nadležnim policijskim snagama, vodeći se pri tome zakonskom pozicijom policije kao rukovoditeljem cjelokupnog osiguranja na i oko stadiona."

Na pitanje koliko su navijači Benfice dobili ulaznica za ovaj meč, Antolić odgovara:

"U skladu s hrvatskim zakonima i sigurnosnim pravilima UEFA-e, gostujući navijači su na raspolaganje dobili 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona Maksimir (1 756 ulaznica ) a prema personaliziranom modelu prodali su 336 ulaznica za tribinu jug. Nadalje, po načelu reciprociteta gostujućem klubu je dodijeljeno 200 ulaznica tzv. 1. kategorije, s pozicijom na tribini zapad te 25 VIP lože."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.