Dinamo u trećem pretkolu na Sheriff ili imenjaka iz Tirane!

U UEFINOM središtu u Nyonu održan je ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, u kojem je svog protivnika dočekao i pobjednik dvoboja Dinamo - Luka Koper. Bit će to bolji iz okršaja Sheriffa i Dinamo Tirane (prvu utakmicu Moldavci su na svom terenu dobili s 3:1). Ukoliko protiv Kopra rutinski odradi uzvratnu utakmicu, Dinamo će prvi dvoboj trećeg pretkola igrati u gostima 27. ili 28. srpnja, dok je tjedan dana kasnije uzvrat na Maksimiru.

> Zajec: Nisam sretan, izvukli smo teške protivnike

> Cibalia nakon Cliftonvillea igra na stadionu Bugarske armije

> Hajduk protiv bukureštanskog Dinama, Šibeniku Cercle Brugge ili Finci!

> Dinamo Bukurešt - Klub slavne prošlosti i opasnih individualaca

> Šibeniku se posrećilo: TPS pobijedio Cercle u prvoj utakmici

Modri su bili nositelji i u ovoj rundi kvalifikacija za najelitnije europsko natjecanje, i zahvaljujući toj činjenici izbjegli su Spartu Prag, Hapoel Tel Aviv, Litex i Basel. Ako se uzme u obzir da je Dinamo izbjegao i poljski Lech, pa i slovačku Žilinu koja će vjerojatno nadoknaditi na domaćem terenu minimalni poraz od Malte, onda se može kazati da u Maksimiru moraju biti zadovoljni ždrijebom, tim više što su lani u ovoj fazi natjecanja naletjeli na minu zvanu Red Bull Salzburg.

Partizanu i lanjskom "krvniku" Dinama otvoren put prema Play-offu

Baš su Austrijaci bili smješteni u drugom dijelu ždrijeba za prvake, i put prema Play-offu im je otvoren nakon što je odlučeno da će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja irskog i velškog prvaka. Beogradski Partizan također je bio u drugoj grupi, a srpski će prvak ako obrani 3:1 protiv Pjunika u Armeniji završni obračun za ulazak u skupine Lige prvaka pokušati izboriti preko boljeg iz dvoboja litavskog Ekranasa i finskog HJK-a.

Braga - Celtic i Unirea Urziceni - Zenit poslastice ždrijeba za neprvake

Već ova etapa puta prema toliko željenom mjestu u Ligi prvaka ponudit će nam nekoliko atraktivnih dvoboja. Riječ je naravno o dijelu ždrijeba u kojem su bili smješteni klubovi koji nisu prvaci svojih država, a gdje je, pak, bio puno veći koncentrat kvalitete. Višestruki prvak Europe Ajax igrat će s grčkim PAOK-om, a standardni sudionik LP-a, Dinamo Kijev ide na belgijski Gent. Iznimno uzbudljivo bit će i u dvoboju viceprvaka Portugala i Škotske (Braga protiv Celtica), a silna ulaganja turskog Fenerbahčea bit će na kušnji protiv Young Boysa. U okršaju dvaju istočnih klubova, rumunjska Unirea sučelit će se sa Zenitom našeg Ivice Križanca.

Treće pretkolo Lige prvaka (prvaci država):

Liepajas Metalurgs / Sparta Prag - Inter Baku / Lech Poznan

Aktobe / Olimpi - Hapoel Tel Aviv / Željezničar

Litex / Rudar - Birkirkara / Žilina

Levadia / Debrecen -Basel

Anderlecht - BATE / FH

Kopenhagen - Omonia / Renova

Linfield / Rosenborg - AIK / Jeunnesse

Salzburg / HB - Bohemians / TNS

Partizan / Pjunik - Ekranas / HJK

Treće pretkolo LP-a (neprvaci):

Ajax - PAOK

Dinamo Kijev - Gent

Young Boys - Fenerbahče

Braga - Celtic

Unirea Urziceni - Zenit

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.