dinamo u europi

Dinamo za Europu nije prijavio jednog od najplaćenijih igrača

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

NAKON što završi ovaj ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Dinamo se okreće nastavku sezone.

Krznarovu momčad u subotu čeka utakmica na Maksimiru sa sve boljim Šibenikom, u četvrtak u Zagreb stiže West Ham, a tri dana kasnije na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi.

 U reprezentativnoj pauzi Dinamo je poslao popis igrača s kojima će nastupati u skupini Europske lige, a na popisu se nije našao Francois Moubandje, lijevi bek koji je na početku sezone trebao biti prva opcija za tu poziciju. Tad je još Marin Leovac bio u drugoj momčadi. Krznar je otpisao Marijana Čabraju i Dinamo je ostao na Moubandjeu, Franjiću i Štefulju na lijevom beku.

Moubandje je igrao svih 90 minuta uzvratne utakmice s Valurom (2:0), svih 180 protiv Omonije (2:0, 1:0) te 45 minuta uzvratne utakmice protiv Legije (1:0). U HNL-u je odigrao svih 90 minuta protiv Gorice (1:0) i Lokomotive (1:0), da bi protiv Sheriffa na Maksimiru i u gostima kod Osijeka sjedio na klupi.

Bivši švicarski reprezentativac jednostavno se nije uspio nametnuti po povratku u Dinamo s posudbe i Krznar ga je koristio samo kad nije imao nikakvih drugih rješenja. Na Moubandjea se nikako nisu mogli priviknuti ni suigrači pa ga je Krznar izostavio s popisa igrača za Europa ligu. Prvi Dinamov lijevi bek uskoro će biti Marin Leovac, čiji misterij je riješen tako što je naprasno vraćen u prvu momčad. Tu su i Štefulj i Franjić i za Moubandjea nije bilo mjesta iako je ostalo još jedno prazno mjesto na popisu igrača za EL.

Moubandje među najplaćenijim igračima

U Maksimiru bi se rado riješili Švicarca koji je jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici budući da je u Dinamo stigao 2019. kao slobodan igrač s 21 utakmicom za reprezentaciju i 147 nastupa za Toulouse u nogama. No, nikad nije opravdao očekivanja i Dinamo ga je prošle sezone poslao na posudbu u Alanyaspor. Tamo je igrao odlično i bio je ponajbolji lijevi bek turske lige, ali povratak u Dinamo nije prošao prema očekivanjima.

Prijelazni rok u najjačim ligama je završio, a otvoren je još danas u Rusiji i još jedan dan u Turskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj pa nije nemoguće da Švicarac nađe neki novi klub ili ode na još jednu posudbu.

Prijavljeni igrači za Europu:

A lista: Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Daniel Štefulj, Dino Perić, Rasmus Lauritsen, Emir Dilaver, Kevin Theophile-Catherine, Marin Leovac; Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Amer Gojak, Marko Tolić, Marko Bulat, Josip Mišić, Duje Čop, Bruno Petković, Deni Jurić, Komnen Andrić, Mislav Oršić, Luka Menalo, Dario Špikić

B lista: Josip Šutalo, Bartol Franjić, Ivan Šaranić, Martin Baturina, Jakov-Anton Vasilj, Tomislav Duvnjak, Fran Tomek, Nikola Čavlina

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.