Dinamo želi napadača od 4.5 milijuna eura?

Foto: Profimedia

DINAMO radi na igračkom kadru nakon što je prošle sezone osvojio sva tri trofeja u domaćim natjecanjima. Slovenski medij Ekipa24 pisao je da su predsjednik Dinama Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić na prijateljskoj utakmici Slovenija - Armenija (2:1) gledali slovenskog veznjaka i člana Panathinaikosa Adama Gnezdu Čerina (25), dok su grčki novinari tvrdili da postoji interes i za napadačem Andražom Šporarom (30).

Slovenski Sportklub sada, pak, tvrdi da je Dinamo zainteresiran za Žana Celara (25). Riječ je o napadaču koji je prošle sezone u dresu švicarskog Lugana zabio 21 gol i tome dodao četiri asistencije u 49 nastupa, što mu je donijelo mjesto u idealnoj postavi prvenstva.

Slovenski novinari, pozivajući se na neimenovane hrvatske izvore, navode da je Dinamo jedan od klubova koji želi Celara. Prema njihovim saznanjima, modri klub nije jedini s obzirom na to da je 186 centimetara visoki napadač odigrao sjajnu sezonu, no svakako ima prednost jer će igrati barem Europa ligu, a možda i Ligu prvaka ako pobijedi u play-offu.

Roma je platila milijun eura za Celara. Na Transfermarktu sada vrijedi 4.5 milijuna eura

Celar je na početku karijere nastupao za Maribor, a Roma ga je kao 18-godišnjaka dovela za milijun eura. Nije debitirao za prvu momčad rimskog kluba, već je vrijeme proveo na posudbama u Cittadelli i Cremoneseu. Lugano ga je kupio prije tri godine za 475 tisuća eura.

Ugovor s Luganom istječe mu na ljeto 2025. godine i, ako ga dotad ne produlji, mogao bi otići besplatno, što ne bi bilo dobro za švicarski klub. Istovremeno to olakšava Dinamovu poziciju u pregovorima jer ga Lugano možda obavezno želi prodati ovoga ljeta kako bi zaradio. Transfermarkt Celarovu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura, a trenutno se, kao i Gnezda Čerin te Šporar, nalazi na Europskom prvenstvu.

Dinamovi planovi o dovođenju napadača ovisit će o tome hoće li Bruno Petković ostati ili otići. Naime, Petković u ugovoru ima odštetnu klauzulu od dva milijuna eura, koja traje do 15. lipnja. Od tog dana raste na dva i pol milijuna eura i može se aktivirati do 15. srpnja, odnosno do kraja Eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.