Dinamov dragulj zadivio Europu: "Samo jedan korak nas dijeli od slave"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANI OLMO briljira protiv Francuske i Europa ga je počela polako upoznavati. Potvrda klase Dinamovog dragulja stigla je u 47. minuti, kada je sinoć zabio svoj drugi gol na U-21 Euru, i to u polufinalu turnira protiv Francuske u pobjedi 4:1.

Fantastični Modri ofenzivac utrčao je iz drugog plana u kontri Furije i mirno realizirao kvalitetnu asistenciju Fabiana Ruiza koji je lukavom varkom izbacio svog čuvara i otvorio zicer Olmu.

Olmo je tako nakon Belgije u drugom kolu skupine zabio i Francuskoj, to mu je drugi gol za mladu selekciju Španjolske, čime će mu cijena, nema sumnje, itekako skočiti.

Na Twitteru ga često komentiraju i za ostatak Europe on je otkriće. Tako se mnogi iz Španjolske pitaju kako to da Olmo ne igra u La Ligi i dive se njegovim tehničkim mogućnostima.

Olmo će, čini se, nakon Eura za mlade promijeniti klub i napraviti rekordan HNL transfer. Spominje se odšteta od preko 25-30 milijuna eura, najkonkretniji je njemački Bayer Leverkusen, a u utrku se, pišu Španjolci, uključila i Danijeva Barcelona.

''Ponosni smo. Ponosni na to što smo napravili večeras pred brojnim navijačima iz Španjolske koji su bili na stadionu. Bilo je nevjerojatno. Sjajna utakmica, čestitam svima, suigračima, stručnom stožeru. Jedan korak nas dijeli od slave, od osvajanja Eura'', rekao je Olmo nakon utakmice.

''Poraz od Italije nas je osnažio, znali smo da nismo zaslužili izgubiti tu utakmicu. Jako je jednostavno trenirati ovu momčad, svi dečki su uvijek spremni za igru. I oni koji su na klupi pružaju nam brojne opcije'',  rekao je španjolski izbornik Luis de la Fuente pa dodao:

''Ova momčad raste, uspješno savladava sve teške prepreke. Primili smo rano gol, ali uspjeli smo se vratiti, odigrati onako kako znamo. Stvarno je užitak raditi s ovim dečkima.''

Koliko je Olmo bio dobar, najbolje pokazuju komentari navijača na društvenim mrežama. Ovo su samo neki od njih.

"Real Betise, molim te, dovodi Danija Olma. Kakav igrač!"

"Dani Olmo i Marc Roca su igračine."

"Čudno da ne igra ni za jedan španjolski klub."

"Sviđa mi se taj Dani Olmo, tehnički je vrlo kvalitetan. Kako je mogao završiti u Dinamu?"

"Sramota da ne igra u Španjolskoj. Kakav igrač!"

"Ludnica, kakva kontrola lopte Olma."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.