Dinamovac u šoku, poginula mu tri prijatelja: "Užas, slutio sam najgore"

Foto: Instagram

DINAMOV Brazilac Jonas oplakuje poginule u tragičnom padu zrakoplova u Kolumbiji. Trojica stradalih igrača Chapecoensea bili su mu prijatelji i bivši suigrači.
 
"Užasno se osjećam. Čim sam ujutro čuo vijest o rušenju aviona, slutio sam najgore. Evo, sad sam čitao na brazilskim portalima kako je u Brazilu proglašeno tri dana žalosti zbog tragične pogibije. U tom avionu bila su trojica mojih prijatelja s kojima sam dijelio svlačionicu", oglasio se danas Dinamov Brazilac, pa je dodao:
 
"Lucas Gomes, Marcelo Augusto i Arthur Maia. Sva trojica bili su veliki profesionalci; sjajni i karakterni ljudi s kojima je bilo zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Beskrajno sam tužan."
 
Utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa koje su na rasporedu ovaj tjedan započet će minutom šutnje u znak sućuti.
 
U nesreći je poginulo 77 osoba, a od 22 preživjela su samo dvojica nogometaša - Luciano Ruschel i Jacson Ragnar Follmann, dok je vratar Marcos Danilo Padilha preminuo na putu prema bolnici. Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente. U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale južnoameričkog kupa, što je južnomerički ekvivalent Europske lige, dok su u prvenstvu kolo prije kraja držali visoko deveto mjesto.  
 
Na putu prema finalu eliminirali su brazilsku Cuiabu (0-1, 3-1), argentinski Independiente boljim izvođenjem penala (0-0, 0-0, 5-4), kolumbijski Junior (0-1, 3-1) u četvrtfinalu, te argentinski klub San Lorenzo (1-1, 0-0) u polufinalu. U svim tim susretima bili su autsajderi jer u njihovoj momčadi nije bilo zvijezda, niti skupo plaćenih igrača.
 
U momčadi su igrali samo Brazilci osim argentinskog napadača Alejandra Martinuccia, koji je čudom izbjegao smrt jer je bio ozlijeđen i ostao je u Brazilu. Najpoznatiji igrač bio je 35-godišnji kapetan Cleber Santana, koji je od 2007. do 2010. godine igrao za Atletico Madrid. I trener kluba Caio Junior bio je iskusan jer je vodio neke od najpoznatijih brazilskih klubova poput Botafoga, Flamenga i Palmeirasa.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.