hnl europa

Dinamu prijeti napadač od 100 milijuna eura i u čudesnoj formi

Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

DINAMO u četvrtak na Maksimiru igra prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige protiv Villarreala. Najveća prijetnja u oba meča bit će mu sjajni napadač koji je kasno, ali spektakularno procvjetao.

Sezona života za napadača koji je kasno i spektakularno procvjetao

Gerard Moreno će dan prije utakmice u Zagrebu napuniti 29 godina, ali tek prije dvije godine je debitirao za Španjolsku. Od tada je u deset utakmica za reprezentaciju postigao pet golova.

Grafika: Sofascore za IndexSport

U klupskoj karijeri je za Mallorcu, Espanyol i Villarreal u 171 nastupu postigao 75 i namjestio 24 gola. Međutim, eksplodirao je ove sezone, dvije godine nakon što je za 20 milijuna eura iz Espanyola prešao u Villarreal.

Loša vijest za Dinamo. U zadnja dva mjeseca Moreno je u fenomenalnoj formi

U 31 nastupu ima 23 gola i sedam asistencija. Loša vijest za Dinamo je što Morenu dolazi usred njegove životne forme. U zadnja dva mjeseca je za Villarreal i Španjolsku u 13 utakmica postigao 14 i namjestio pet golova.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Moreno je najveći miljenik Diega Simeonea i njegov prvi izbor za nasljednika Luisa Suareza u napadu Atletica iduće sezone. Andrea Berta, sportski direktor Atletica već naveliko radi na njegovom dovođenju.

Simeone je zaljubljen u njega i želi ga kao nasljednika najboljeg strijelca lidera La Lige

Nije čudno da je Atletico toliko zapeo za Morena. Na ljeto bi mogao ostati bez Suareza, Dembele se vraća s posudbe u Lyon, dok Simeone ne računa na Moratu koji je na posudbi u Juventusu. Međutim, ostanak bez praktički svih napadača nije jedini razlog zašto je prioritet Simeoneu. Cholo voli upravo napadače kakav je Moreno. One koji znaju zabiti, ali i dodati, koji su radišni i polivalentni, pokrivaju više pozicija. Sve te odlike ima i najbolji strijelac Villarreala te najveća prijetnja Dinamu.

Pretekao Benzemu i izjednačio se sa Suarezom. Ispred njega je samo Messi

Moreno je za vikend prvi put u karijeri zabio hat-trick za prvenstvenu pobjedu nad Granadom, još jednim četvrtfinalistom Europa lige. S ta tri gola došao je do 19 zgoditaka u La Ligi. Tako je pretekao Benzemu, izjednačio se sa Suarezom, a jedini efikasniji od njega u Primeri je Messi. 

Prepreka od 100 milijuna eura

Jasno je da mu je vrijeme za prvi i zadnji transfer u karijeri u istinskog velikana. Međutim, za to postoji ogromna prepreka, otkrio je to prije nekoliko dana Fernando Roig, predsjednik Villarreala, s kojim sjajni napadač ima ugovor do 2023.: "Moreno ima odštetnu klauzulu od 100 milijuna eura. Volio bih da mi nitko ne dođe s tom ponudom za njega, ali ako se pojavi netko s tim iznosom, morat ću ha pustiti. Međutim, to ću uraditi samo za 100 milijuna eura."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.