Dino Prižmić (17) nakon plasmana u četvrtfinale Umaga: Velika pobjeda za mene

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

JUNIORSKI pobjednik Roland Garrosa, 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić, u srijedu je na umaškom stadionu "Goran Ivanišević" svladao Mađara Zsombora Pirosa (ATP - 124.) sa 6:2, 6:3 i postao prvi hrvatski tenisač od 2017. koji će zaigrati u četvrtfinalu Plava Laguna Croatia Opena.  

"Ovo je velika stvar za mene, velika pobjeda. Jako sam sretan. Trener i ja smo se dogovorili da probam igrati što ofenzivnije, svoj najbolji tenis pa što bude. Danas se dogodila pobjeda i stvarno sam jako zadovoljan kako sam igrao", rekao je sjajni Splićanin koji je protiv šest godina starijeg Mađara pokazao raznovrstan repertoar udaraca kojima je sposoban osvajati poene.

Bilo je tu snažnih udaraca s osnovne crte, dobro isplaniranih izlazaka na mrežu, odlično odigranih skraćenih lopti. "Pokušao sam igrati što kraće poene, da mu ostavim što manje vremena. Danas je to uspjelo i zadovoljan sam kako sam to odradio."

Nije ga pokolebalo ni nevrijeme

Na kraju meča, kad je prijetio i prekid zbog nadolazećeg nevremena, Prižmić nije bio ishitren. Imao je meč-loptu već kod 5:2 u drugom setu, ali mu je Piros zabio as i odgodio odluku o pobjedniku. No, Dino se nije pokolebao.

Bio je uvjerljiv u servisu za plasman u četvrtfinale. Na 40:15 mu je jedan forhend završio u mreži, ali je na treću meč-loptu natjerao Mađara na pogrešku i slavlje je moglo početi. Digao je ruke visoko u zrak, uz pljesak svojih trenera, Darka Klaića s jedne i Luke Kutanjca s druge strane terena.

Hrvatski tenis je nakon 2017. i Ivana Dodiga, koji je tada otišao i do polufinala, dobila predstavnika među osmoricom najboljih na umaškom ATP turniru. Za ulazak u polufinale Prižmiću na putu stoji 23-godišnji Australac Alexei Popyrin, trenutačno 90. tenisač svijeta. Bit će to obračun dvojice juniorskih pobjednika Roland Garrosa, sadašnjeg i bivšeg, iz 2017. godine.