TRANSFERI

Direktor Ajaxa: Transfer De Lighta skoro gotov, a Ziyech je bolji od Özila

Foto: Getty Images / Guliver Image

AJAX je prošle sezone bio jedna od najljepših, ako ne i najljepših priča Lige prvaka. A kad je tako, pokazala je povijest, uslijede veliki napadi europskih klubova na igrače nizozemskog prvaka, a ništa drukčije nije ni ovog ljeta.

O svemu tome progovorio je otvoreno tehnički direktor kluba Marc Overmars u Austriji gdje se ekipa priprema za novu sezonu, a krenuo je od Matthijsa de Ligta, koji je na korak od Juventusa u transferu vrijednom 75 milijuna eura. 

"Kraj je na vidiku. Međutim, moraju se odraditi garancije banaka. Ajax je uvijek jasan i ozbiljan oko toga. Nadam se da će sada sve ići brzo", poručio je Overmars i praktički potvrdio da je pitanje dana kad će transfer i službeno biti potvrđen.

No ne razmišlja Ajax samo o prodaji, a dokaz je Edson Alvarez koji bi trebao postati novi branič kluba iz Amsterdama. Njegova cijena je oko 15 milijuna eura i trenutačno je član kluba America iz Meksika. 

"Taj transfer nema veze s odlaskom De Lighta. Jednostavno, dopada nam se igrač. Ima 21 godinu, pratili smo ga i dobro se razvija. Igrao je na desnom beku, potom je postao stoper, a bio je čak i zadnji vezni", odgovorio je na novinarsko pitanje direktor Ajaxa. 

Jedan od najvrjednijih igrača u momčadi Erika ten Haga svakako je i David Neres. Zanimljivo, Ajax je u siječanjskom prijelaznom roku odbio ponudu iz Kine od 50 milijuna eura za Brazilca...

"Sljedećeg tjedna ćemo razgovarati s njegovim predstavnicima. David ima klub koji ga konkretno želi i postoji ponuda, ali Ajax ima glavnu riječ. Mogao je otići u Kinu, ali ga nismo pustili. I vidite kako je to dobro ispalo za Ajax, ali i za njega jer je sada reprezentativac Brazila", naglasio je Overmars. 

Kao klub koji se najviše spominje kao buduća destinacija Neresa je Atletico Madrid, koji je itekako aktivan u ovom prijelaznom roku. 

Naravno, na kraju je red došao i na Hakima Ziyecha, koji je sjajno igrao prošle sezone. Spominjao se Arsenal, za koji je Overmars i igrao tri godine. Međutim, ništa konkretno...

"Iskreno, pomalo sam iznenađen što je tako tiho oko Ziyecha. On je svake godine igrao sve bolje i bolje, a statistika mu je nevjerojatno dobra. Mislim da je bolji od Mesuta Özila. Rekao bih Arsenalu da prodaju Özila i za upola manje novca dovedu Ziyecha, ali ne žele me slušati, tako da bi on na kraju mogao ostati s nama", zaključio je kroz smijeh Overmars. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.