Direktor RB Leipziga: Nogomet je poludio, no šanse da prodamo Gvardiola su ravne nuli

Foto: Profimedia

RB LEIPZIG ima dosta posla u ovom prijelaznom roku, a njegov velik dio odnosi se na stišavanje medijske buke koju je izazvao interes za Joška Gvardiola. Stoper hrvatske reprezentacije ugovorno je za Leipzig vezan do ljeta 2027. godine i klub ga ne namjerava prodati, istaknuo je direktor Max Eberl. Isto vrijedi i za Danija Olma, španjolskog reprezentativca i još jednog bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Gvardiol odlično igra za njemački klub, a briljirao je za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Dva dana nakon završetka SP-a Eberl je na pitanje novinara o ponudama za Gvardiola bio jasan: "Sve idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam. Tako da još nisam dobio nijedan mail."

Zadržati Gvardiola, produžiti s Olmom

Slično govori i sad. Tvrdi da ne namjerava prodati 20-godišnjaka, za kojim interes pokazuju europski velikani. "Zahvaljujući produženju njegova ugovora, imamo potpunu kontrolu. Klub je tu napravio sjajan posao. Nogomet je poludio, ali naš interes da prodamo Joška Gvardiola ovog ljeta je jednak nuli", rekao je.

Slično odgovara i na pitanje o Daniju Olmu, kojeg se također povezivalo s nizom najjačih europskih klubova: "Njegov ugovor želimo produžiti, to je jasna stvar. Ovdje je nevjerojatno napredovao, svojim izvedbama na terenu izaziva senzaciju. Optimističan sam po pitanju da ćemo to i uspjeti napraviti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.