KONFERENCIJSKA LIGA

Direktor Rijeke: Izvukli smo najizazovnijeg protivnika

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv švedskog Djurgardensa. Prvu utakmicu igrat će 21. srpnja na Rujevici, dok će tjedan dana kasnije ići u Stockholm. Direktor Rijeke Robert Palikuča smatra kako su izvukli najjačeg protivnika.

"Izvukli smo najizazovnijeg protivnika iz te skupine potencijalnih suparnika u ovoj fazi Konferencijske lige. U europskim natjecanjima nema više laganih suparnika bez obzira na fazu natjecanja, ali reputacija i snaga švedske ekipe stavlja nas odmah pred pozitivan izazov", rekao je Palikuča za službenu klupsku stranicu.

Rijeka je s Djurgardensom igrala prije pet godina u sklopu Atlantic kupa. Hrvatski klub tada je pobijedio 1:0 i osvojio turnir. "Djurgardens je dosad odigrao 11 utakmica u švedskom prvenstvu, tako da će kroz prvenstvo biti u punoj natjecateljskoj formi", istaknuo je direktor.

"Veselimo se tom izazovu i bit će to dvije jako zahtjevne utakmice. Sve u svemu, radi se o jednoj jako dobroj ekipi, na nama je maksimalno se spremiti i izboriti prolazak u iduće kolo", zaključio je Palikuča.