Disciplinci HNS-a čuju "majmuniranje" Torcide, a gluhi na šovinizam Dinama i BBB-a

NA NEDAVNOJ utakmici prve HNL između Dinama i Rijeke dio navijača je uzvikivao "Srbe na vrbe", međutim nitko od službenih osoba na stadionu nije evidentirao u zapisnik da je zapravo prekršen članak 89. Disciplinskog pravilnika HNS-a (delegat na utakmici je bio Jure Zečević iz Knina op.a.)

"Tko javno vrijeđa, omalovažava ili diskriminira drugog na rasnoj (uključujući i boju kože), nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi, kao i tko ističe simbole ili geste koji označavaju nesnošljivost kaznit će se..."

Na nedjeljnoj utakmici između Dinama i Slaven Belupa, igrači Dinama su pjevali "Jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion", no niti to nitko od onih koji su trebali nije čuo! Pjesmu su pjevali navijači, a s njima i dio igrača NK Dinama, što se zorno može vidjeti i čuti u .

"Stvarno nisam čuo, tko bi to razaznao u totalnoj galami. Pogledat ću snimku HTV-a, kao i one tri naše, Udrugine. Moram detektirati prijestup i pronaći dokaz da bih krivca prijavio disciplinskom sucu Vlajčeviću. Pokušat ću utvrditi je li posrijedi pojedinačni ili zajednički incident. Podsjećam da izgrednika može prijaviti svaki član nogometne unije. Ja sam, primjerice, tijekom utakmice čuo tu uvredljivu pjesmicu o mandolini i Splitu, ali u izvedbi navijača sa sjeverne tribine, što spada u uobičajeni stadionski dekor i ugođaj", rekao je povjerenik HNL-a Josip Brezni, a piše SN.

Video dokaz vrlo jasno govori da su Dinamovci prekršili članak 50. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

"Tko se nesportski ponaša prema igraču svoje ili suparničke momčadi, djelatniku, rukovodstvima nogometnih organizacija i gledateljima za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega, bit će kažnjen: Upozorenjem, ukorom, novčanom kaznom, zabranom igranja do šest mjeseci, ili zabranom obavljanja funkcija do šest mjeseci", stoji među ostalim u tom članku.

Svakako treba dodati da je Hajduk već dva puta novčano kažnjen za rasizam i da disciplinci nisu imali problema s vidom i sluhom. Sporna je bila zastava "White Boys" s južnjačkom zastavom (za koju nitko ne zna reći zašto je zabranjena op.a.) kao i primitivno ponašanje dijela navijača Hajduka koji su svojim hukanjem na rasističkoj osnovi vrijeđali igrača Dinama Sammira te igrača Varteksa Carlosa.

M.Š.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.