Divac: Dražen i ja nismo stigli razriješiti nesporazume

"POSTOJE dva igrača koji su po mojem mišljenju najbolji Europljani koji su ikada igrali u NBA ligi. To su Dražen Petrović i Arvydas Sabonis", kaže Vlade Divac.

Dvojac Divac - Petrović je s Jugoslavijom suvereno uzeo naslov europskog prvaka 1989. godine u Zagrebu, a ostat će zapamćeni u povijesti kao košarkaši koji su raskrčili put za sve buduće dolaske Europljana u NBA ligu.

Sacramento Kingsi, klub u kojem je Vlade Divac ostavio dubok trag te svojim igranjem pomogao u ostvarenju najvećih uspjeha, umirovio je njegov dres s brojem 21 te mu tako zahvalio za sve što je za njih učinio.

Divac je u intervjuu za američki košarkaški portal HoopsHype, među ostalim, govorio o svojem odnosu s najboljim hrvatskim košarkašem svih vremena Draženom Petrovićem.

Govoreći o tome što misli tko su najbolji stranci koji su bili u NBA ligi, nije previše dvojio.

"Tu nema nikakve dvojbe. Moja dva favorita su svakako Dražen Petrović i Arvydas Sabonis. Dražen i ja smo bili vrlo bliski, kao suigrači u reprezentaciji bivše Jugoslavije te smo i došli zajedno u NBA ligu 1989. Putevi su nam se razišli kada je počeo rat te nikada nismo imali vremena se naći i razriješiti naše nesporazume. Prije nekoliko mjeseci bio sam prvi puta u Zagrebu nakon 20 godina. Prvo što sam napravio jest da sam otišao na Draženov grob kao i na grob Krešimira Ćosića, koji je bio moj mentor i trener", kaže Vlade Divac.

Divac smatra kako je petorka Petrović, Divac, Paspalj, Marčuljonis i Sabonis otvorila put stranim igračima koji igraju u NBA ligi.

"Svakako. Američki treneri su konačno počeli vjerovati igračima koji dolaze s drugih kontinenata. Naš način igre i pristup radu su svakako ovu ligu proširili izvan granica SAD-a", smatra Divac.

Divac je inače tek jedan od trojice igrača u povijesti NBA lige koji je u karijeri prikupio više od 13.000 koševa, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Druga dvojica su Olajuwon i Abdul-Jabbar.

Osvrnuo se Divac u intervjuu i na mogućnost da se jednog dana kandidira za predsjednika Srbije.

"Nadam se da do toga neće doći. To je sasvim drugačiji život. Samo se nadam da će doći bolji dani za moju zemlju", zaključuje Divac.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.