Đoković ispao od 72. igrača svijeta: Senzacionalni Talijan u polufinalu Roland Garrosa

Epa

NOVAK ĐOKOVIĆ u spektakularnom četvrtfinalu Roland Garrosa izgubio je 3:6, 6:7, 6:1, 6:7 od 72. tenisača svijeta, Talijana Marca Cecchinata.

25-godišnji Talijan nikad u karijeri nije uspio izboriti drugo kolo nekog Grand Slama, a sad je uspio ući u polufinale Roland Garrosa. I to nakon veličanstvene pobjede nad ne tako davno najboljim igračem svijeta.

Talijan je imao 2:0 u setovima, Đoković je jako loše ušao u meč. No u trećem setu srpski tenisač je zaigrao jako dobro i lagano je sa 6:1 meč odveo u četvrti set. Novak je u tom setu imao veliku prednost koju nije uspio iskoristiti. Talijan je izborio tie-break, a gledali smo pravi spektakl.

Talijan je imao nekoliko meč lopti, a Novak nekoliko set lopti. Jedan i drugi spašavali su nemoguće sve dok Cecchinato nije poveo 12:11. Uspio je iskoristiti meč loptu i izborio je polufinale Ronald Garrosa ostvarivši najbolji rezultat u životu.

Za finale će Cecchinato igrati protiv Dominica Thiema. On je treću godinu zaredom izborio mjesto u polufinalu Roland Garrosa. Za pobjedu 6-4, 6-2, 6-1 nad 2. nositeljem Alexanderom Zverevim 24-godišnji Austrijanac trebao je jedan sat i 50 minuta. Zverev se nakon tri pobjede u pet setova ipak umorio, a osjetio je i bol u lijevom butnom mišiću, što je došlo do izražaja nakon prvog seta.

Thiem je prošle dvije godine u polufinalu gubio od Rafaela Nadala, no ove godine Španjolac je u drugom dijelu ždrijeba.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.