Đoković povijesnom pobjedom startao na US Openu, ali i zabrinuo tabletama

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ trijumfalno je počeo obranu naslova na US Openu i napad na 25. Grand Slam karijere tako što je u prvom kolu u New Yorku pobijedio Radua Albota iz Moldavije, 138. tenisača svijeta, 6:2, 6:2, 6:4. Đokoviću, inače četverostrukom osvajaču US Opena, ovo je povijesna pobjeda.

Povijesna pobjeda za osvetu braće

Naime, 78. slavljem na stadionu Arthur Ashe postao je rekorder po broju pobjeda na najvećoj teniskoj areni na svijetu, kapaciteta 23.771 gledatelja. Đoković je pred meč najavio kako se nada da će "osvetiti braću". Naime, najbolji tenisač u povijesti do danas nije igrao protiv Albota, ali jesu oba njegova brata. Marko i Đorđe Đoković više se ne bave profesionalno tenisom, ali za vrijeme karijera igrali su i izgubili od Moldavca.

Zabrinuo uzimanjem tableta

Iako rezultat sugerira da je Đoković lako pobijedio, nije bilo tako. Mučio se na servisu te je imao loš postotak prvog servisa. Osim toga, često se savjetovao sa svojim boksom i tražio instrukcije od trenera. Fanove je zabrinuo time što ih je tražio i tablete.

Đokovića u drugom kolu u srijedu čeka meč protiv sunarodnjaka Lasla Đerea, koji je s 3:2 poslije velike borbe i maratona savladao Jan-Lennarda Struffa. Đoković je protiv Đerea igrao prošle godine. Gubio je 0:2 u setovima, ali je uspio preokrenuti i pobijediti ga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.