Tenis

Pročitajte kako je Đoković ispratio Federera u mirovinu

Foto: EPA-EFE

ROGER FEDERER (41), švicarski tenisač i jedan od najboljih igrača u povijesti tenisa, objavio je kako je od danas službeno u mirovini. Objavio je to na svom Instagram profilu na fotografiji oproštajnog pisma nakon veličanstvene karijere. Odigrat će još Laver Cup sljedećeg tjedna u Londonu.

Švicarski tenisač u karijeri je osvojio ukupno 103 turnira u singlu, od toga 20 Grand Slamova, 28 Masters 1000 turnira te šest ATP finala. Po broju osvojenih Grand Slam turnira treći je tenisač u povijesti, iza Rafaela Nadala (22) i Novaka Đokovića (21).

Nakon Nadala, od njega se putem Instagrama oprostio i Đoković: "Rogeru, teško je proživljavati ovo i izraziti riječima sve što smo zajedno prošli u ovom sportu. Više od desetljeća nevjerojatnih trenutaka i bitaka kojih se možemo sjetiti. Tvoja je karijera postavila ton onomu što znači postići izvrsnost i voditi integritetom i staloženošću. Čast je poznavati te na terenu i izvan njega, i bit će još godinama

Znam da će ovo novo poglavlje sadržavati nevjerojatne stvari za tebe, Mirku, djecu, sve tvoje voljene, a Rogerovi obožavatelji još imaju puno toga čemu se mogu radovati. Od naše obitelji vašoj, želimo vam puno radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujemo se proslavi vaših postignuća i vidimo se u Londonu."

Đoković je u međusobnim ogledima Federera pobijedio 27 puta, a Švicarac njega 23 puta. U finalu Grand Slama susretali su se pet puta. Samo je u prvom pobijedio Federer (US Open 2007.), a četiri puta Đoković (Wimbledon 2014., 2015. i 2019., US Open 2015.).